Styret i Norsk Redaktørforening har i dag behandlet medlemssøknadene fra Helge Lurås, ansvarlig redaktør i nettsiden Resett og søsternettsiden Xstra. Søknaden til redaktør Shurika Hansen i Xstra ble også behandlet.

Et enstemmig styre vedtok å utsette den endelige behandlingen av søknadene til styrets møte 11. februar 2020.

Det skriver Redaktørforeningen i en pressemelding onsdag kveld.

Styret har vært i dialog med Helge Lurås, men mener det er forhold knyttet til medlemssøknaden som krever ytterligere avklaringer.

Lurås ble i 2018 nektet opptak i Norsk Redaktørforening. Avslaget gjør at Resett ikke faller inn under pressens selvdømmeordning, Pressens Faglige Utvalg. Begrunnelsen for avslaget i 2018 var Resetts gjentatte brudd på Vær varsom-plakaten, tilbudet om å formidling av et stort pengebeløp til et ønsket intervjuobjekt og oppfordring til boikott av andre medier.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.