Kampene mellom gründer Gunnar Ryan Wiik og selskapet WR Entertainment kjempes både i det norske og det amerikanske rettssystemet, men Wiik har personlig også vært anmeldt for bedrageri av to norske aksjonærer i selskapet.

Den anmeldelsen er nå henlagt av Øst politidistrikt på Ski, skriver VG.

Aksjonærene Geir Kristiansen og Jan-Henry Løken har påklaget henleggelsen, ifølge avisen.

Løken skriver i en epost til DN at han mener politiet har misforstått deres anmeldelse, og påpeker at bedrageriet de sikter til skal ha skjedd i Norge – ikke i USA.

– Denne saken er klaget inn og en stor gruppe aksjonærer står nå bak meg og Kristiansen med bevis. Vår anmeldelse har ikke noe med selskapets søksmål å gjøre, skriver Løken.

Aksjekjøp

I tillegg til anmeldelsen i Norge, er nemlig Wiik saksøkt for bedrageri av WR Entertainment i California i USA. I denne saken mener selskapet, som ledes administrerende direktør Tasmin Lucia-Khan og styreleder Frode Foss, at Wiik tilegnet seg snaut 19 millioner aksjer på urettmessig vis i 2013.

– Det virker som om noen aksjonærer anmeldte Wiik til politiet, noe som er helt urelatert til bedragerisøksmålet WR har anlagt mot Wiik. Uansett om politiet henlegger eller følger opp aksjonærenes forespørsel om å etterforske ham, vil Wiik måtte vite at selskapets bedragerisøksmål mot han er pågående i USA, skriver administrerende direktør Tasmin Lucia-Khan i WR Entertainment til DN.

Saksøkelsen i USA førte til en rettsrunde i Norge i sommer. Selskapet mente nemlig at det var fare for at Wiik ville selge de gjeldende aksjene dersom han hadde råderett over dem, og fikk i første omgang med seg Oslo byfogdembete på det.

Aksjene ble dermed frosset gjennom en midlertidig forføyning, men Wiik benyttet seg av muligheten til å ta saken til en muntlig høring.

I løpet av de to dagene i byfogden forklarte blant annet tidligere finansdirektør Frode Foss i Norwegian seg. Foss er styreleder i WR Entertainment, og representerer med en investorgruppe bestående av blant annet Norwegian-sjef Bjørn Kjos.

I sin forklaring sa Foss blant annet at han var «ganske krass» i en telefonsamtale med Wiik like etter at Wiiks omstridte aksjetransaksjon i 2013 ble oppdaget.

Nederlag

Saken i byfogden endte med et nederlag for Wiik. Den midlertidig forføyningen ble opprettholdt, og Wiik får ikke kontroll over aksjene før rettssaken i California er gjennomført. Wiik anket imidlertid denne kjennelsen.

Wiik skriver i en epost til VG at han tar henleggelsen av politianmeldelsen som en frifinnelse.(Vilkår)

Moods of Norway-gründer i 2011: – Med blendende norsk natur og et rosa badekar kan det aldri gå feil
På det meste var Moods of Norway verdsatt til 540 millioner kroner. Så gikk de konkurs. I 2011 møtte DN gründerne bak det norske motehuset på en rosa båt for å snakke om suksessen. Les historien om klesmerket i lenken under.
03:26
Publisert: