Bjørn Kristoffer Bore (49) blir ny sjefredaktør og administrerende direktør i Vårt Land.

Han kommer fra stillingen som redaksjonssjef i Dagbladet Pluss og konstituert magasinredaktør i Dagbladet.

– Vi er svært fornøyd med å ha fått ansatt Bjørn Kristoffer Bore som ny sjefredaktør og administrerende direktør, sier Per Magne Tveiten, styreleder i Vårt Land.

Han overtar etter Åshild Mathisen, som fikk sparken i mars etter en opprivende konflikt med konsernsjef Per Magne Tveiten i eierkonsernet Mentor Medier.

Etter Mathisens avgang har debattredaktør Alf Gjøsund fungert som sjef i Vårt Land. Gjøsund fortsetter som religion- og debatt-redaktør.

Bjørn Kristoffer Bore er sønn av Thor Bjarne Bore, som var sjefredaktør i Vårt Land fra 1974 til 1983.

Den nye redaktøren tiltrer som Vårt Land-sjef i løpet av første halvår 2019, og vil satse på vekst.

– Avisen har en redaksjon som er den aller beste på sitt felt i Norge. Vårt Land har et stort vekstpotensiale, spesielt på det digitale området, sier han i en melding fra avisen.

Overfor sin nye avis fremhever Bore at Vårt Land har et helt spesielt samfunnsoppdrag.

– Den skal være limet i Kristen-Norge og bringe sammen folk på tvers av politiske og verdimessige skillelinjer, sier Bore.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her stopper advokaten intervjuet med den tidligere direktøren for Russlands statsorganiserte dopingprogram når han får spørsmål om navngitte personer innen skiskyting.
DOPING | Grigorij Rodtsjenkov avslørte Russlands statsorganiserte dopingprogram. I 2015 flyktet han til USA. Iført finlandshette, for å skjule sin nye identitet, lar han seg intervjue på hemmelig sted i USA av Jan Jensen og Andreas Selliaas.
02:34
Publisert: