I forrige uke tok Ingrid Skogrand (41) over jobben som konserndirektør med ansvar for forretningsområdet «Kvinne/Tema» i mediekonsernet Aller.

Se og Hør-redaktør Ellen Arnstad (51) har tidligere innehatt denne stillingen. Men bestemte seg for å trekke seg fra jobben etter 26 år for å søke nye utfordringer.

1. Hvordan er det å ta over denne jobben etter Ellen Arnstad?

– Ellen har gjort en fabelaktig jobb i mange år, og vi er mange som har mye å takke henne for. Godt lederskap er viktig. Men heldigvis er det ikke alt. Det er en ekstremt dyktig samling med folk i Aller som jeg gleder meg til å jobbe videre med.

2. Hva er det viktigste du har lært av henne?

– Det er vanskelig å oppsummere på stående fot. Men hun har en fantastisk energi og er veldig flink til å trekke folk med seg. Dessuten har Ellen alltid vært en fremragende representant for viktigheten av å holde hjertet varmt – særlig når det er litt tøffe tak.

3. Hva er kvinnebladene største utfordring i årene som kommer?

– Måten vi konsumerer og bruker medier på, er i sterk endring. Men det såkalte «kvinnestoffet» vil fortsatt ha en sterk aktualitet og være viktig for mange – også på andre plattformer enn papir. Det er veksten til kk.no et svært levende eksempel på. Min tilnærming er å lete etter muligheter i fremtiden heller enn å grine over at alt ikke er som før.

4. Hvordan skal bladbastioner som Se og Hør og KK overleve i en digital hverdag?

– Både KK og Se og Hør er glitrende eksempler på merkevarer som har klart transformasjonen med bravur. Begge opplever både økt brukervekst – og lønnsomhet digitalt, så det er ingen som fortviler her på huset over den digitale posisjonen vi har skaffet oss. 

5. Henne ble lagt ned i fjor. Hvor mange blader har du planer om å legge ned?

– Jeg har ingen planer om det. Men hvis jeg ikke hele tiden hadde hatt et blikk på portefølje og frekvens, så ville jeg vært fullstendig inkompetent til denne jobben.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.