– Jeg har lagt frem en plan som skal sikre en langsiktig publisistisk virksomhet og at Dagbladet i fremtiden vil være en viktig stemme i norsk offentlighet. Det er dette det dreier seg om, sier sjefredaktør John Arne Markussen i Dagbladet til DN.

Han ønsker ikke å kommentere innholdet i planen, men etter det DN erfarer sa Markussen på allmøtet at han tidligst ser for seg at papiravisen kan forsvinne fra ukedagene i første kvartal 2018. Men en slik frekvensendring skal mest sannsynlig finne sted i løpet av 2019, etter det DN erfarer.

Prosjekt P

DN skrev tirsdag at Dagbladet hadde kalt inn alle sine ansatte for å legge frem arbeidet fra prosjektet «Prosjekt P» som blant annet har utredet Dagbladets fremtidige frekvens på papir.

«Prosjekt P» inneholder etter det DN erfarer tre hovedkomponenter:

  • Dagbladets reklamefinansierte nettsted, DB.no, blir hovedvirksomheten i mediehuset.
  • Når det skjer en frekvensendring på papiravisen, vil det bli en betydelig satsing på et papirbasert helgeprodukt.
  • Dagbladet vil satse mer på plusstoff på DB.no.

Kan få store konsekvenser

Styret i Dagbladet skal ha gitt sin tilslutning til hovedpunktene i rapporten som er levert. Men det skal ikke være tatt noen beslutninger i saken. 

Avtroppende VG-sjef Torry Pedersen og påtroppende VG-sjef Gard Steiro ble i går spurt om når de trodde papiravisen til VG legges ned. 

Begge de to svarte at det var avhengig av hva som skjer med andre aviser, og Steiro nevnte konkret fremtiden til Dagbladet som et viktig punkt for fremtiden til VG. Det kommer av at de to løssalgsavisene deler distribusjonssystem i løssalgsnettet.

Markussen ønsker ikke å kommentere innholdet fra allmøtet, men sier på generelt grunnlag at han tror mye vil skje når det gjelder konsolideringer innen trykkeri og distribusjon av papiravisene i tiden fremover.

– Mange aktører vil derfor snakke sammen om hvordan man skal organisere papirvirksomheten, sier Markussen. 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.