– Til Mr. Rønneberg: Kan du gjøre det bedre enn Kina? heter det i et innlegg på Facebook som ble lagt ut tirsdag kveld.

Kristoffer Rønneberg er en av journalistene som har skrevet artikkelen i Aftenposten, som sto på trykk tirsdag. Der går det frem at det var store mangler ved ansiktsmaskene som var levert fra Kina til blant annet sykehus i Nederland. Blant annet virket ikke det spesielle filteret som skal beskytte mot koronaviruset, heter det i artikkelen.

– Myndighetene og kinesiske ambassader i de relevante landene har allerede avklart disse sakene for flere dager siden. Det er beklagelig at du ikke nevnte dette i saken, heter det i Facebook-innlegget.

– For Aftenposten er det utrolig viktig å ettergå kvaliteten på smittevernutstyret som kommer fra Kina, sier Aftenpostens nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen.

Hun sier Aftenposten var i kontakt med den kinesiske ambassaden i Oslo under arbeidet med artikkelen. Svaret derfra var det samme som står i Facebook-innlegget fra ambassaden, altså om Aftenpostens journalist kunne gjøre det bedre.

Strøm-Gundersen sier artikkelen bygger på reaksjoner fra mottagerne av smittevernutstyret fra Kina, og hun understreker at avisen står inne for alt som står i saken. Hun sier ambassaden heller ikke har kunnet påpeke faktafeil i artikkelen.

Strøm-Gundersen sier Aftenposten fortsetter å jobbe med disse sakene, uavhengig av hva den kinesiske ambassaden måtte mene. Onsdag har Aftenposten en ny artikkel om ubrukelige ansiktsmasker fra Kina.

Nyhetsnettstedet Axios skrev tidligere i mars at kinesiske myndigheter og diplomater tar til Twitter og epost til for å omskrive narrativet om at den globale korona-pandemien er Kinas feil.

I forrige uke kom den kinesiske ambassaden i Oslo med krass kritikk av Nettavisens sjefredaktør Gunnar Stavrum, etter at Stavrum skrev et innlegg om at Kina må betale for koronavirusets fatale spredning.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.