– I smått og stort er ytringsfrihet helt grunnleggende for utviklingen av demokratiet vårt. Samtidig er arbeidet for ytringsfrihet blitt mer komplisert og sammensatt. Jeg har vært stolt og glad over å kunne jobbe for Norsk PEN i de siste to årene, og jeg overtar ledervervet etter William Nygaard med skrekkblandet fryd. Det må jeg innrømme, sier Kjersti Løken Stavrum i en pressemelding.

Hun ble valgt inn i styret til foreningen i 2017, og har vært nestleder siden 2018. Nå tar hun over som leder etter William Nygaard, tidligere forlegger og administrerende direktør i Aschehoug. Han har vært styreleder de siste seks årene.

Løken Stavrum er administrerende direktør i Stiftelsen Tinius og Blommenholm Industrier, som har det største eierskapet i mediekonsernet Schibsted.

Norsk PEN er en del av en internasjonal forening som kjemper for forfattere og skribenters rett til ytringsfrihet. Den internasjonale foreningen ble dannet i 1921 og har sentre i 100 land.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.