Kvinnen som danset med Giske på Bar Vulkan i Oslo natt til søndag 17. februar sier til TV 2 at VG-journalist Lars Joakim Skarvøy ikke hørte på hennes innstendige oppfordringer om å fjerne sitatet «det ble litt mye» fra hennes opprinnelige svar til den første VG-saken.

Hele sitatet, som kom på trykk i VGs sak om varselet mot Giske, var som følger:

«Vi danset og hadde det hyggelig, så ble det litt mye, så jeg og venninnen min dro derfra»

– Da han leste opp artikkelen for meg, sa jeg klart fra om at han måtte fjerne den delen av sitatet. Da sa journalisten at «da ser det rart ut». Jeg svarte at «ja, men da får det bare se rart ut». Han argumenterte mot meg hele veien, selv om jeg gjentok at jeg ikke opplevde hendelsen som ubehagelig, sier hun til TV 2.

TV 2 skriver at kvinnen mener deler av sitatet er oppdiktet.

- Alvorlige feil

Hun er videre kritisk til kontrollrutinene til VG og forstår ikke hvordan artikkelen kunne bli publisert slik den ble.

VGs sjefredaktør Gard Steiro har tidligere beklaget at artikkelen ble publisert. Nå beklager han igjen.

- Som vi har sagt til TV 2 har vi startet en full gjennomgang av hele saken. Den prosessen pågår fortsatt. VG beklaget så fort det ble klart for oss at vi hadde gjort feil. Kvinnen har fått en uforbeholden unnskyldning direkte fra VG. Selv om vi ikke har alle svar, vet vi at hun ikke ble ivaretatt som kilde, skriver Steiro i en epost til DN, før han legger til:

- Samtalene med henne etter publisering har handlet om å få full forståelse av hendelsesforløpet og hennes opplevelser. Når vi gjør feil, går vi gjennom det som har skjedd for å finne ut hva som har stått galt.

Giske er takknemlig for at kvinnen nå forteller sin historie.

– Jeg er både imponert og takknemlig over at hun viser det motet, og står opp mot kanskje et av Norges mektigste medier, VG, og sier at saken var helt feil og at hun prøvde å få frem det før saken kom på trykk. Det krever mye mot og det er jeg veldig takknemlig for, sier Trond Giske til TV 2.

Vil ikke si noe om konsekvensene

Skarvøy ønsker ikke å kommentere kvinnens uttalelser overfor TV 2 og henviser til Steiros uttalelser til kanalen.

Til DN skriver Skarvøy i en tekstmelding at han viser til Steiros uttalelser til TV 2.

– Hva blir konsekvensene for Skarvøy? spør TV 2 Steiro.

– Dette er en alvorlig sak. Vi må bruke tid på å gå gjennom alle sakens sider. Vi begynte gjennomgangen kort tid etter at saken ble publisert, og den pågår fremdeles, svarer Steiro til TV 2. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.