Akerhaug er kjent som journalist i Minerva og Dagen, men bytter 1. januar til den omstridte nettavisen Resett, der Helge Lurås er sjefredaktør.

Det er Aftenposten som melder om saken lørdag formiddag.

Akerhaug, som de siste årene har vært kritisk til medienes dekning av innvandringsspørsmål, skal være redaksjonssjef i Resett. Han har i år vært medforfatter av Sylvi Listhaugs bok «Der andre tier». Akerhaug er tidligere VG-journalist og ga i 2013 ut boken «Norsk jihad».

Ventil

– Jeg tror ventiler som Resett kan hemme utviklingen av mer alvorlige former for rasisme og høyreekstremisme i Norge, sier Akerhaug til Aftenposten.

Resett er et nettmagasin for nyheter og meningsinnhold, som ble etablert høsten 2017 av Helge Lurås og investorene Jan Haudemann-Andersen og Øystein Stray Spetalen, samt Monica Staff, Christian Mikkel Dobloug og Håkon Wium Lie.

Nettstedet har profilert seg som et alternativ til «mainstream media», spesielt i saker som omhandler innvandring.

Spetalen solgte tidligere i år sine aksjer i Resett.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.