I VGs rapport beskriver Skarvøy dialogen med kvinnen, Sofie, slik:

«På videoen ser man Sofie trekke seg litt vekk fra Giske på slutten. Jeg spør henne om hvorfor, og hun svarer at «jeg fikk litt nok», «det ble litt ekkelt» og hun demonstrerte for meg en slags kroppslig reaksjon med grøsninger».

Skarvøy sier i et intervju med NRK at han står på sin versjon av saken:

– Jeg kan ikke svare på hvorfor hun forteller en annen versjon av hva hun fortalte meg nå, enn det hun fortalte meg de samtalene vi hadde sammen.

VGs sjefredaktør Gard Steiro sier på pressekonferansen at «Det får stå for hans regning».

VGs rapport retter sterk kritikk mot både VGs sjefredaktør Gard Steiro og journalisten Skarvøy.

Førstnevnte har imidlertid fremdeles styrets tillit og blir sittende.

Helt annen versjon

Kvinnen har en helt annen oppfatning av samtalen enn Skarvøy.

Denne versjonen bestrider Sofie fullstendig.

«Ved gjennomlesning av denne rapporten 26. mars er Sofie opptatt av å formidle at hun mener Skarvøys versjon ikke er riktig. Sofie påpeker at «henger over ryggen» var en beskrivelse av dansen, ikke noe som skjedde da han sto ved bordet. Hun påpeker at hun ikke sa at han oppførte seg «upassende og ekkel». Sofie mener hun ikke sa noe om at det var ekkelt eller en kroppslig reaksjon. Sofie sier at hun ikke har gitt uttrykk for at noe var «ubehagelig å beskrive» eller at hun mente journalisten burde se videoen for «å bedømme hvordan han tar på henne», og at det var derfor Skarvøy måtte se videoen selv», skriver VG i rapporten.

Notatblokk sentral

DN skrev tirsdag at Lars Joakim Skarvøys notatblokk ble et viktig bevis for journalistens egen historie da han ble konfrontert med kritikken fra Sofie. Notatblokken underbygger nemlig historien Skarvøy har fortalt til granskerne.

I rapporten kommer det frem at Skarvøy har lagt frem bilder av blokken, som han forteller viser notater fra telefonsamtalen, en samtale med Steiro i forkant av møtet, samt et møte med Sofie på McDonald's.

«Han har også levert en maskinskrevet utskrift av de håndskrevne notatene. Etter gjennomlesing av denne rapporten 26. mars påpeker Eirik Mosveen at Skarvøy ringer ham fra en taxi minutter etter møtet på McDonald's. Det som ble sagt i samtalen, er fullstendig konsistent med hva som ble sagt i ettertid, og som står i Skarvøys notater fra møtet, heter det i rapporten.

Mosveen er en av de andre VG-reporterne som hadde byline på den opprinnelige saken.

Tar permisjon

VG fant i sin rapport ikke noe grunnlag for å konkludere med at Skarvøy fabrikkerte sitatet «så ble det litt mye» – som Sofie sa i et intervju med TV 2 i forrige uke.

Hennes fremstilling går altså helt imot journalistens egen opplevelse av situasjonen.

Skarvøy er blitt enig med ledelsen om å ta permisjon i seks måneder. I mellomtiden skal ledelsen vurdere hva hans fremtidig rolle i mediehuset kommer til å være.

Trond Giske har ikke besvart DNs henvendelser onsdag kveld.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.