Styret i det hardt prøvede TV-app selskapet Lavo.tv foreslår å avvikle selskapet. det kalles nå inn til en ekstraordinær generalforsamling der det skal stemmes over forslaget.

– Egenkapitalen antas å være lavere enn forsvarlig ut fra risikoen ved og omfanget av virksomheten i selskapet. Styret foreslår derfor at selskapet oppløses og avvikles, skriver Lavo.tv i innkallingen.

Lavo.tv ble notert på Oslo Børs sommeren 2018 og aksjekursen falt allerede den første måneden rundt 80 prosent i verdi. Siden den gang har aksjen falt ytterligere 70 prosent og ble før børsåpning tirsdag handlet for rundt 18 øre per aksje. Tirsdag falt Lavo-aksjen nye 70 prosent og ble rundt klokken 11.30 handlet for 8,5 øre per aksje.

Smertefull børsdebut for den folkefinansierte appen Lavo.tv dnPlus

Før børsnoteringen tok Lavo.tv opp et konvertibelt rammelån hos finansselskapet Alpha Blue Ocean (ABO). Lånestrukturen er blitt kraftig kritisert, og blir ifølge Financial Times omtalt som «dødsspirallån» på grunn av den negative kursspiralen selskapene fort blir fanget i.

Oslo Børs gjorde det i fjor høst klart at Børsen ikke lenger ville tillate at nye selskaper ble notert med lignende lånestrukturer.

«Mye juling uten grunn»

Gründer og tidligere toppsjef Tom Roger Sokki i Lavo.tv synes det er trist at selskapet han startet nå er på vei mot avvikling.

– Jeg er største aksjonær, men jeg er på mange måter fornøyd med at styret endelig foretar seg noe. Det er vel egentlig lovlig sent, men nå viser de handlekraft, sier Sokki.

Selskapet skjønner ikke hvorfor det faller så mye på børs

Lavo.tv meldte 3. januar at styreleder Harald Sætvedt trekker seg fra selskapets styre.

– Beslutningen om avvikling er tatt etter dette, sier Sokki.

Gründeren må vedgå at det har vært smertefullt å se på medfarten selskapets aksjekurs har fått på Børsen.

– Det er klart det er krevende å se på at aksjekursen har fått så mye juling uten at det er noe med selskapet som skulle tilsi en slik reaksjon, sier Sokki.

Undersøker kursbevegelser

I begynnelsen av november sendte Sokki og Lavo.tv ut en børsmelding der selskapet annonserte at det vil se nærmere på kursbevegelsene.

– Vi har blant annet vært i kontakt med Oslo Børs og Finanstilsynet, sier Sokki.

Lånet Lavo.tv fikk fra ABO innebærer at ABO med jevne mellomrom vil konvertere lån til aksjer og selge disse i markedet.

– Dette har bidratt til den negative kursutviklingen, sier Sokki.

Element setter på bremsene for «dødsspirallån»

Hvordan har dialogen og samarbeidet med Alpha Blue Ocean vært frem mot denne beslutningen?

– At styret nå går til det skrittet å avvikle selskapet sier vel alt om det, sier Sokki.

Var dette den eneste måten å komme seg ut av en dårlig avtale på?

– Det må styret få lov til svare på, sier Sokki.

Han understreker at på det operasjonelle planet har Lavo.tv gjort flere viktige fremskritt i 2018. Selskapet har blant annet sikret seg flere nye samarbeidspartnere, og lansert TV-appen sin i flere markeder.

Alpha Blue Ocean besvarte tirsdag ikke DNs spørsmål om saken. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Fire sparetips som hindrer kontoen å gå tom
02:27
Publisert: