Torsdag legger Helleland frem stortingsmeldingen om NRK, kalt «Eit moderne og framtidsretta NRK – finansiering og innhaldsplikter». I den meldingen vil Regjeringen peke på hvordan den mener NRK i fremtiden skal finansieres.

Fredag begynner det med en pressekonferanse om stortingsmeldingen om kommersiell allmennkringkasting, der Helleland vil legge frem regjeringens tanker om hvorvidt fremtidens kommersielle allmennkringkastere skal få støtte fra staten for å drive nyhetsproduksjon. 

Har bedt om penger

-Vi ønsker ikke å kommentere saken før meldingen er kommet, sier kommunikasjonsdirektør Jan-Petter Dahl i TV 2.

TV 2, som har en kommersiell allmennkringkastingsavtale med staten frem til nyttår, har bedt om kompensasjon for blant annet nyhetsproduksjon og merkostnadene forbundet med å ha hovedkontor i Bergen.

I forrige uke sa TV 2s juridiske direktør, Tomas Myrbostad, at TV 2 visste «like lite som alle andre om hva som kommer fra departementet».

–  Men vi håper at det følger opp Stortingets vedtak fra i vår og kommer med en løsning som gir reell kompensasjon for de forpliktelsene som følger med et allmennkringkasteroppdrag, sa Myrbostad.

I tillegg til de to kringkastingsmeldingene, kommer Helleland til å legge frem nok en omdiskutert stortingsmelding fredag. Den heter «Alt å vinne – ein ansvarleg og aktiv pengespelpolitikk», og vil ta for seg fremtidens pengespillmarked i Norge.

Kulturdepartementet meldte først at alle meldingene ble lagt frem fredag, men korrigerte etter hvert dette. NRK-meldingen legges nemlig frem 16.30 torsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.