Giggs skal være med som ekspert på TV 2s Champions League-sendinger – og blir å se under tirsdagens sending før, under og etter kampen mellom Manchester United og Valencia.

– Vi har en klar målsetning om å utvikle Champions League-produktet i Norge og det handler ikke minst om å tilby publikum de beste og mest innsiktsfulle formidlerne av fotball. I denne klassen hører Ryan Giggs – Manchester United-legende, Champions League-vinner og walisisk landslagssjef – hjemme. Det er en glede å ønske Giggs velkommen til TV 2 Sportens Champions League-lag, sier Vegard Jansen Hagen, sportssjef i TV 2, i en pressemelding.

– Norge har alltid betydd mye for meg

Giggs er for tiden landslagssjef for Wales.

– Ryan Giggs har spilt med Cristiano Ronaldo, mot Lionel Messi og er sjefen til Gareth Bale. Han tar med seg unik innsikt til sendingene våre og skal jobbe både i studio og på indre bane, fortsetter Jansen Hagen.

Han vant 34 trofeer i Manchester United-karrieren – deriblant 13 Premier League-titler.

– Jeg gleder meg veldig til denne jobben. Norge har alltid betydd mye for meg. Jeg husker godt fra tiden jeg var involvert i supporterklubbene i Skandinavia som spiller. Jeg har vokst opp og levd i Manchester nesten hele livet, men det er når man kommer til andre land – egentlig over hele verden – at man ser hvor stor klubben er og hvor mye den betyr for mennesker, sier Ryan Giggs i meldingen.

Følger etter

Det er ikke første gang en norsk tv-kanal som viser Champions League har hentet en tidligere Champions League-vinner som ekspert. Det gjorde nemlig Nordic Entertainment Group (NENT, tidligere MTG) i fjor, da tv-konsernet som eier kanaler som TV3 og Viasat 4 hentet inn Liverpool-legenden Jamie Carragher som ekspert.

TV 2 viser to kamper fra Champions League hver uke. Resten av kampene vises på NENTs kanaler og Viaplay.

Kanalen opplyser også at Tottenham-legenden Robbie Keane kommer til å være i studio før onsdagens storoppgjør mellom Tottenham og Barcelona.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.