Det viser regnskapene til Facebook Norge som ble offentlige i natt.

Inntektene økte fra 13,1 millioner i 2016 til 27,4 millioner kroner i fjor. Resultatet før skatt viser at nettsamfunnet gikk 780.367 kroner i underskudd - 671.568 kroner mer sammenlignet med året før. I skatt betalte Facebooks norske kontor 919.894 kroner i 2017.

Tallene viser derimot ikke hele bildet ettersom Facebook sluser inntekter gjennom Irland - og dermed slipper å betale høye skattekostnader til den norske stat.

Forhandlingsdirektør Jarle Thalberg i mediebyrågrupperingen Group M har tidligere anslått at Facebook har en reel omsetning på to milliarder kroner i fjor.

Ny skattepraksis

I desember i fjor varslet derimot Facebooks finansdirektør Dave Wehner endringer i denne praksisen: i alle land der man har et lokalkontor som støtte for lokale annonsører, skal inntektene føres i landet der den reelle omsetningen skjer.

«Dette betyr at annonseinntekter støttet av våre lokale team ikke lenger kommer til å bli inntektsført av vårt internasjonale hovedkvarter i Dublin, men i stedet bli inntektsført av vårt lokale selskap i landet det gjelder», skrev han på Facebooks nettsider.

Planen er at denne skattepraksisen skal være i mål i løpet av første halvdel i 2019.

Facebook ønsker ikke å kommentere denne saken utover notatet fra finansdirektør Wehner, opplyser de gjennom sitt norske pr-selskap Släger.

Falt som en stein

Globalt gikk Facebook på en smell natt til torsdag - norsk tid. Etter å ha lagt bak seg et mareritthalvår, stupte aksjekursen da tallene fra andre kvartal ble presentert.

Bakgrunnen skal være at nettsamfunnet ikke hadde informert markedet godt nok om at brukerveksten ville bli lavere. Teknologiinvestorer i USA forbereder seg dermed på en blodrød torsdag etter at aksjekursen falt med 23,4 prosent i etterhandelen.

Sjefen selv, Mark Zuckerberg, tapte personlig 135 milliarder kroner etter Facebook-stupet.(Vilkår)

- Hvis man kan en loop, da er mye i parken gjort
Se landslagsspillerens tips til hvordan du imponerer ved bordtennisbordet.
02:59
Publisert: