TV 2s profilerte politiske kommentator Mathias Fischer (26) slutter i stillingen for å bli seniorrådgiver i Try Råd.

– Det er et valg om gjøre noe nytt. Try virker som en spennende og kreativ arbeidsplass, der jeg kan bruke meg selv på nye måter, sier Mathias Fischer til DN.

– Er dette ditt farvel med journalistikken, eller vil du noen gang komme tilbake?

– Jeg er 26 år gammel så jeg skal ikke utelukke at jeg vil komme tilbake, sier han.

Fischer markerte seg allerede som 21-åring da han ble ansatt som politisk kommentator i Bergens Tidende. Han hadde da hatt politisk bakgrunn fra Venstre, som vararepresentant for Hordaland etter stortingsvalget i 2013.

I september i fjor flyttet han til Oslo og ble kommentator i TV 2 og fikk ansvaret for debatt i nyhetskanalen. Han slutter dermed etter kun et drøyt år i stillingen.

– Fischer er en av landets fremste på samfunnsanalyse og politikk. Hans erfaring og kunnskap blir veldig verdifull for oss i Try-huset, og ikke minst vil våre kunder dra stor nytte av ham. Jeg er sikker på at vi kommer til å få stor glede av Mathias og hans kompetanse. Han har en god penn, er kreativ og har stor kunnskap om både politikk og næringsliv, sier daglig leder i Try Råd, Sindre Beyer i en pressemelding.

Synd å miste ham

– Jeg synes det er synd at Fischer skifter jobb. Han er en dyktig og modig kommentator som har betydd mye for TV 2 Nyheter siden han begynte, sier Karianne Solbrække, nyhetsredaktør i TV 2 Nyhetskanalen til DN.

TV 2 jobber for tiden med å bygge opp en ny politisk redaksjon.

– Det nye politiske avdelingen blir opprettet uavhengig av dette, vi ansetter ledere for avdelingen i disse dager. Nå må vi vurdere om vi skal hente inn en ny kommentator i tillegg til Aslak Eriksrud eller ikke, sier Solbrække.

Politikere og journalister

Fischer starter i den nye stillingen 1. oktober. Ifølge pressemeldingen vil han jobbe i team med flere andre profiler med erfaring innenfor politikk og journalistikk. Daglig leder Beyer har mange års erfaring fra Arbeiderpartiet. Det samme har seniorrådgiver Torgeir Micaelsen.

Tidligere denne uken hentet pr-byrået også tidligere sjefredaktør Åshild Mathisen i Vårt Land. I fjor høst sluttet også politisk journalist Kristian Skard i Dagens Næringsliv for å bli rådgiver i byrået.

Try-huset inneholder både et reklamebyrå, design- og teknologibyrå, og mediebyrået. Try Råd er pr- og rådgivningsdelen av selskapet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.