Aftenposten har lenge vært Norges desidert største avis målt i opplagstall, men de siste årene har de møtt ny konkurranse fra VG etter tabloidavisens kraftige vekst i digitale abonnenter.

Med 185.000 abonnenter på VG Pluss, og et papiropplag på 65.000 i første halvår av 2019, puster mediehuset søsteravisen i Akersgata i nakken. Aftenposten faller både digitalt og på papir første halvår, og lander på 252.000 – kun 3000 mer enn VG.

Ifølge opplagstallene fra Mediebedriftenes Landsforening øker digitalopplaget med ni prosent, mens papiropplaget faller med 10,5 prosent. Totalopplaget er på 2,29 millioner – en vekst på 0,9 prosent.

– Norske medier er en viktig del av folks hverdag, derfor er det positivt at mediehusene fortsetter å få med seg leserne over på de digitale flatene. At brukerne er villig til å betale for det gode innholdet, lover godt fremover, sier administrerende direktør Randi S. Øgrey i MBL i en pressemelding.

Dagbladet er landets tredje største avis med et opplag på 91.000. Av dette utgjør papiropplaget 32.000. Ifølge MBL er det VG som vokser mest med en nettovekst på over 11.700, mens Dagbladet har en nettovekst på 4600 abonnenter.

Lokalavisene har hatt en stabil start på året, og går ned med 0,3 prosent, ifølge Landslaget for lokalaviser (LLA). Det totale opplaget for lokalavisene er på 351.000. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.