Det skriver Aftenposten. Stanghelle har hatt ulike redaktørposter i Aftenposten de siste 18 årene.

Videre vil Stanghelle ifølge Aftenposten «ta fatt på nye prosjekter i en friere rolle».

– Aftenposten har betydd svært mye for meg gjennom mange år. Det er en flott avis med flotte medarbeidere. Når jeg likevel velger å slutte er det fordi jeg ønsker å gjøre noe annet på oppløpssiden av mitt yrkesliv, sier Stanghelle til Aftenposten.

Til Medier24 opplyser Stanghelle at en av grunnene for at avgjørelsen ble tatt nå, er at han er kritisk til de rammevilkårene Schibsted har gitt Aftenposten.

– Jeg opplever et sprik mellom det som blir sagt at det skal satses på, den samfunnsrollen som abonnementsavisene har, og de vilkårene vi har fått, sier Stanghelle til Medier24.

Skal fortsatt skrive kommentarer

Stanghelle skal fortsatt skrive for avisen, opplyses det i en pressemelding. Sjefredaktør Espen Egil Hansen sier i pressemeldingen at han er glad Stanghelle skal fortsette å skrive kommentarer for avisen når han slutter i november:

– Jeg regner Harald Stanghelle som en av de fremste fortolkere av vår samtid. Hans analyser, kommentarer og oppgjør har i en årrekke satt dagsorden i norsk samfunnsdebatt.

Stanghelle kom til Aftenposten i 1991 etter ni år i Arbeiderbladet. Han ledet politisk avdeling fra 1992, og ble nyhetsredaktør to år senere. Mellom 1995 og 2000 var han sjefredaktør i Dagbladet, før han gikk tilbake til Aftenposten som politisk redaktør. Siden 2014 har han vært redaktør i en fri stilling, samt sittet i avisas ledergruppe.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.