– Det er en klisjé å si dette i sånne intervjuer, men det første jeg skal gjøre i den nye jobben er å snakke og bli kjent med de nye kollegene mine, sier kulturredaktør Sarah Sørheim i Aftenposten.

Onsdag morgen ble de ansatte i avisen informert om endringer i Aftenpostens ledelse. Sørheim går fra stillingen i Norges største avis til nyhetsbyrået NTB, der hun blir nyhetsredaktør.

Sørheim kom til Aftenposten for fem år siden etter å ha ledet ledet Etterbørs-redaksjonen i Dagens Næringsliv. Hun har også vært kulturredaktør i Klassekampen.

Vil jobbe med «harde nyheter»

Sørheim forteller at nyhetsbyrået står ovenfor store utfordringer de neste årene, og at hun vil jobbe med den rette balansen mellom endring og bevaring.

– Stillingen som nyhetsredaktør i NTB er en veldig spennende jobb. NTB har en sentral og viktig posisjon i det norske medielandskapet. Men i likhet med andre mediehus står de ovenfor store utfordringer. De har endret seg mye, men må fortsette å endre seg i årene som kommer for å gå fra en leverandør av primært papirnyheter til å bli en digital leverandør av nyheter, sier hun og legger til:

– Også er jeg et nyhetsmenneske, og gleder meg til å jobbe midt i nyhetsbildet.

– Du sier til NTB at det er vanskelig å se på CV-en din at du er et nyhetsmenneske. Har du i løpet av din journalistiske karriere vært fanget i kulturjournalistikken?

– For meg så har kulturjournalistikk alltid vært nyhetsjournalistikk. Det har ikke vært et spørsmål om enten–eller. Noe av det viktigste vi har jobbet med i Aftenposten de siste årene er å knytte kulturjournalistikken mer mot nyhetsjournalistikken. Så for meg har det ikke vært noe enten–eller, sier hun.

Sørheim forteller at avdelingsleder Cecilie Asker for kultur i Aftenposten vil ta over arbeidsoppgavene hennes inntil videre.

Podkast-stjerne

Sammen med Lars Glomnes og Trine Eilertsen har Sarah Sørheim siden 2015 stått bak Aftenpostens podkast-suksess «Aftenpodden». Det har også bidratt til at hun har fått jobben, uttaler sjefredaktør Mads Yngve Storvik i NTB i en melding fra sitt eget nyhetsbyrå.

– Gjennom snart fire års arbeid med Aftenpodden har Sarah Sørheim vist seg som en skarp observatør og en viktig stemme i analysen av norske samfunnsforhold, sier Storvik.

Sørheim forteller at hun til tross for overgangen kommer til å fortsette i «Aftenpodden».

– Podkasten fortsetter. Det er et slags glasnost i Medie-Norge. Både gamle sjefen og den nye sjefen synes det var en god idé, og det er en rolle som går an å kombinere, sier hun.

Sjefredaktør Storvik omtaler ansettelsen som en «strålende signering» for nyhetsbyrået.

– Sarah er en svært dyktig og markant leder som har mye å tilføre NTB. I tillegg er hun en likandes person, og det er ingen ulempe, sier Storvik.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs kommentator forteller deg hvordan årets lønnsoppgjør blir
02:02
Publisert: