Som journalist har Eckblad blant annet dekket mediepolitikk gjennom sin jobb i DN Etterbørs siden slutten av 1990-tallet. Onsdag morgen ga han ledelsen i DN beskjed om at han har takket ja til et jobbtilbud fra Kulturdepartementet, der han skal jobbe med mediepolitikk.

– Dette er en spennende mulighet til å jobbe med et felt jeg har interessert meg for veldig lenge, men fra en ny vinkel. Jeg ser frem til å få bruke kompetansen min på en ny måte i Kulturdepartementet, i en tid som er spennende og utfordrende for mediene, sier Eckblad.

– Hvordan blir det å slutte i DN etter så lang tid?

– Det blir veldig rart, for Dagens Næringsliv har vært en veldig viktig del av livet i så mange år. Jeg forlater en arbeidsplass med utrolig mange flinke folk som jeg er veldig glad i, sier Eckblad.

Når han går over i den nye jobben er ikke klart.

Eckblad begynte i DN sommeren 1997, etter tidligere å ha jobbet i lokalavisen Varden. Han har siden jobbet i Etterbørs, kun avbrutt av noen perioder med permisjon for å skrive bøker.

Han ga i 2012 ut boken «Se hva som skjedde» om TV 2s historie sammen med DN-kollega Gøran Skaalmo. Før det sto han bak boken «Radiokrigen», sammen med tidligere journalist Svein Tore Bergestuen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.