– Lyd er en av de store trendene i mediebransjen nå, og vi tror dette er noe våre abonnenter og lesere vil sette stor pris på, sier innholdssjef i Dagens Næringsliv og podkast-programleder Janne Johannessen.

DN startet med ukentlige podkaster for snart tre år siden. Men etter at en av de podkastansvarlige sluttet i mediehuset i fjor, ble satsingen delvis lagt på is.

Johannessen mener de store svingningene i markedene er et godt utgangspunkt for en relansering. Episodene vil bli publisert ukentlig i podkast-appen, og faste gjester vil være DNs kommentator Terje Erikstad og børskommentator Thor Chr. Jensen.

– Litt nerdete

– Terje og Thor Christian skal øse av sin kunnskap om børs og aksjemarked. Min jobb blir å holde dem i ørene, sier Johannessen.

Finansredaksjonen skal være konsentrert om DNs kjernejournalistikk børs, finans og aksjer.

– Det blir nok litt nerdete. Men ambisjonen er å gjøre det både innsiktsfullt og forståelig slik at det når flest mulig, sier hun.

Selv om flere norske mediehus har lyttersuksess med sine podkaster, er det et fåtall som tjener penger på det populære lydformatet.

– Vi kommer nok heller ikke til å tjene penger på denne podkasten med det første. Men etter hvert er det selvsagt planen å få inntekter på dette også, sier Johannessen.

Fikk du med deg episoden om kryptokrakk? Det gjorde i hvert fall mange tilhengere av kryptovaluta, som lot seg provosere av DN-kommentatorenes nådeløse oppgjør med bitcoin.

Alle vil bli rike, men er aksjer noe for hvermannsen?: Tips og advarsler for deg som snuser på aksjemarkedet.

Hvorfor låner nordmenn penger til skyhøy rente? Kanskje det er for å konkurrere med naboens Tesla.

Alle podkaster fra DN finner du her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Fire sparetips som hindrer kontoen å gå tom
02:27
Publisert: