– Min mening er at Dagbladet ikke er en bra arbeidsgiver, sier Adolf Larsen, sekretær i Fellesforbundet.

Etter flere år med kutt ble Dagbladets to siste sideprodusenter sagt opp i mai. I stedet for å ha egne deskere med ansvar for å produsere sidene i papiravisen, tok Aller Media over oppgaven.

Ifølge Larsen møtte det opp nye ansatte og gjorde samme jobb på samme plass som de forrige rett etter at de hadde fått sparken.

Nå saksøker de to tidligere ansatte sin tidligere arbeidsgiver Dagbladet og eieren av avisen Aller Media as, for å få jobben tilbake. Partene skal etter planen møtes i Oslo tingrett i starten av januar.

Over 30 års ansiennitet

– Jeg har vært med på rasjonalisering og effektiv produksjon tidligere, men det som skjer her er at mennesker som har jobbet i over 30 år blir sagt opp. Samtidig sitter det folk i samme hus med samme arbeidsoppgaver akkurat som om ingenting har skjedd, sier Larsen.

Han forteller at de ansatte har henholdsvis 23 og 32 år med ansiennitet.

Larsen forteller at møtene med Dagbladet har vært ryddige, men reagerer spesielt på én ting. Mens den ene av de oppsagte var i pappapermisjon i oppsigelsestiden, møtte den andre på jobb som vanlig – uten å få tildelt arbeidsoppgaver.

– Hun kom på jobb hver eneste dag, uten å få en eneste arbeidsoppgave i mange uker. Til slutt sa vi at hun ikke kunne utsette seg selv for det, sier Larsen.

Ingen av de to oppsagte vil kommentere saken.

Vil ikke kommentere

Dagbladets tidligere sjefredaktør John Arne Markussen har tidligere fortalt at papiravisen har en mørk fremtid i vente. På et allmøte i 2017 så han for seg at den ville legges ned i løpet av 2018 eller 2019.

Nyhetsredaktør Frode Hansen i Dagbladet.
Nyhetsredaktør Frode Hansen i Dagbladet. (Foto: Fartein Rudjord)

Tidligere i år utsatte han imidlertid papiravisens død etter et sterkt resultat, og fortsatt høye papirinntekter.

Siden den gang har Alexandra Beverfjord tatt over som ansvarlig redaktør i Dagbladet. Hun henviser til nyhetsredaktør Frode Hansen for en kommentar om saken:

– Selskapet Dagbladet har ikke lenger sideproduksjon av papiravisen. Vi kjøper tjenester fra Aller Media As. Utover det ønsker vi ikke å kommentere saken, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Gasellevinner merket for livet
—Min frue er ikke veldig imponert over dette her, sier daglig leder Bjørn Gregersen i it-selskapet Ascan.
00:55
Publisert: