– Dette har jeg grublet mye på i julen. Det er vanskelig å si farvel til DN. Jeg er takknemlig for mulighetene og tilliten jeg har fått i det suverene journalistiske miljøet DN er. Og jeg vil savne alle gode og dyktige kolleger. Jeg går fra en drømmejobb til en annen, sier Alstadheim.

Like før nyttår ble det kjent at Trine Eilertsen tar over som sjefredaktør i Aftenposten etter Espen Egil Hansen. Nå er det klart Alstadheim blir hennes etterfølger som politisk redaktør i samme avis.

Sjefredaktør Amund Djuve i Dagens Næringsliv sier Alstadheim har hatt en sentral rolle i avisens politiske dekning. Alstadheim har vært ansatt i Dagens Næringsliv i 23 år, og ble politisk redaktør i 2014. I 2018 ble han kåret til Årets redaktør av Oslo redaktørforening.

– Sammen med våre ekstremt dyktige nyhetsreportere har Kjetil vært avgjørende for at DN er en av de absolutt ledende redaksjonene i dekningen av norsk politikk. Den posisjonen skal vi styrke og videreutvikle, sier Djuve.

Styrker politisk avdeling

I tillegg til ansettelsen av politiske journalist Marie Melgård, som kommer fra VG, vil Dagens Næringsliv også utlyse ytterligere en reporterstilling som skal dekke norsk politikk

– Vi vil også umiddelbart gå i gang med å rekruttere Kjetils etterfølger som politisk redaktør, sier Djuve.

Trine Eilertsen ble ansatt som sjefredaktør i Aftenposten i 2019.
Trine Eilertsen ble ansatt som sjefredaktør i Aftenposten i 2019. (Foto: Elin Høyland)

Aftenpostens sjefredaktør, Trine Eilertsen, er godt fornøyd med ansettelsen av Alstadheim.

– Aftenposten kunne ikke fått en bedre politisk redaktør, og jeg ser frem til at vi skal løfte Aftenposten som kommentar- og meningsavis, sier Eilertsen til Aftenposten. Hun trekker spesielt frem hans formidlingsevne.

– Alstadheim er en kjent politisk kommentator og har vist en enestående evne til å formidle godt om komplekse problemstillinger som blant annet klima.

Husker Metoo-vinteren

Alstadheim ser frem til å jobbe i en avis som er bredere - og har et større publikum. Han trekker frem flere journalistiske høydepunkter i sin 23 år lange DN-karriere.

– Norsk politikk har jo vært full av drama de siste årene, ikke minst med Metoo-vinteren og DNs saker om Trond Giske og varslene i Arbeiderpartiet. Jeg har fulgt utviklingen i norsk og internasjonal klimapolitikk for DN siden møtet i Kyoto i 1997. Det er et stoffområde som bare er blitt viktigere. Og jeg er takknemlig for å ha fått dyrke skissesjangeren fra Stortingets spørretime hver onsdag, sier han.

– Hva kommer du til å savne med Dagens Næringsliv?

– Jeg vil savne et fabelaktig journalistisk miljø og gode kolleger som jeg har lært veldig mye av. Min økonomiutdannelse da jeg begynte i DN begrenset seg til en dobbelttime bokføring valgfag på ungdomsskolen. Et valgfag jeg straks hoppet av for å starte skoleavis i stedet. Nå kan jeg en del mer.

– Hva kommer til å bli nytt i Aftenposten med deg som politisk redaktør?

– Jeg skal være med på å løfte Aftenposten som kommentar- og meningsavis. Og så blir jeg så klart et nytt ansikt utad og i spaltene for avisen, sier han.

– Hvem bør bli din etterfølger i Dagens Næringsliv?

– Akkurat det overlater jeg til andre å finne ut av. Men det blir ikke være vanskelig for DN å få tak i dyktige kandidater. Det er en drømmejobb.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.