– Jeg hadde aldri gjort dette om det ikke var for dere, sa Mari Skurdal på et allmøte i Klassekampen onsdag, ifølge avisen.

Bjørgulv Braanen annonserte tidlig i juni at han var ferdig som ansvarlig redaktør i Klassekampen etter 16 år. Braanen har fortsatt i stillingen frem til nå.

Klassekampens styreleder Sveinung Mjelde trakk frem allsidigheten i Skurdals erfaring på allmøtet.

Lang erfaring fra avisen

– Hun har lang erfaring fra alle sider ved Klassekampens virksomhet, og har vært vaktsjef, nyhetsleder, redaksjonssjef og featureredaktør. Vi vurderte henne som særdeles kvalifisert, sa han, ifølge Klassekampen.

Avtroppende sjefredaktør: Bjørgulv Braanen.
Avtroppende sjefredaktør: Bjørgulv Braanen. (Foto: Aleksander Nordahl)

Avtroppende redaktør Braanen kom til Klassekampen fra Dagens Næringsliv i 2000. Han tok over sjefsstillingen etter to år som redaksjonssjef for daværende redaktør Jon Michelet.

– Jeg tror det er fornuftig å foreta et ordnet redaktørskifte mens tilstanden er god for både avisen og meg, for det er klart at man ikke kan ha en slik jobb til evig tid, sa Braanen til sin egen avis i juni.

Braanen skal etter planen fortsette i redaksjonen, og har blant annet uttrykt ønske om å jobbe med politisk kommentarstoff.

Mari Skurdal er redaksjonssjef og featureredaktør i Klassekampen, og har tidligere også vært nyhetssjef i avisen. Hun er utdannet fra Universitetet i Oslo, med hovedfag i engelsk litteratur.

«Min store oppgave i livet»

– Da Bjørgulv bestemte seg for å gå av, føltes det vel egentlig som om det var min tur til å ta over. Jeg har vært med på å lede denne avisen i ti år, og Klassekampen er på sett og vis blitt min store oppgave i livet. Og jeg representerer sånn sett ikke noe linjeskifte, sier hun til Klassekampen, men røper at hun vil videreutvikle avisens utenriksjournalistikk.

Klassekampen opplag har hatt jevn økning i opplag over en årrekke, og hadde i 2017 et opplag på 25.000, en økning på 6,9 prosent fra året før.

Ifølge Klassekampen as' årsberetning steg annonseinntektene i fjoråret med 2,5 millioner kroner, mens brukerinntektene økte med 11 millioner. Klassekampen as leverte i 2017 et driftsresultat på 4,5 millioner kroner mot 1,5 millioner kroner året før. Omsetningen økte fra 142,5 millioner til 159,5 millioner.

Tidligere i sommer skrev DN at Klassekampen kan få over 3,5 millioner mer i produksjonsstøtte i 2018 enn i fjor. Styret skriver i årsberetningen at det er avgjørende for avisens drift at nivået på produksjonsstøtten opprettholdes.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Bahareh Letnes: – Per er arbeidsledig. Hva skal jeg med Per da, hvis jeg er spion?
Her er noe av det som ble sagt under Per Sandberg og Bahareh Letnes’ opptreden under Arendalsuka tirsdag.
02:31
Publisert: