Forrige uke gikk redaksjonssjef Ivar A. Iversen i Morgenbladet på dagen etter fem år i avisen.

Nyheten ble kjent under et allmøte med de ansatte i ukeavisen, og ble av klubbleder Jo T. Gaare i avisen beskrevet som «brått» i Journalisten som først omtalte saken.

DN er kjent med at det har vært trykket stemning i redaksjonen etter Iversens avgang. Han beskrives som svært populær, og avgangen skal ha vært overraskende for klubbens medlemmer.

Nå har klubben utformet et brev som er sendt til behandling ved neste styremøte i avisen fredag om en uke.

Ifølge DNs opplysninger erklærer den sin støtte til Iversen, og den beskriver hvor stort tap avgangen hans er for Morgenbladet. Samtidig uttrykker klubben sin bekymring for avisens utvikling og evnen til å oppfylle målene som er satt av styret.

Morgenbladets styreleder er Amund Djuve, som også er ansvarlig redaktør i Dagens Næringsliv. Både Morgenbladet og Dagens Næringsliv er eid av NHST Media Group.

Har mottatt brevet

Ansvarlig redaktør Anna B. Jenssen bekrefter at hun har mottatt brevet.

– Det stemmer at styreleder Amund Djuve og jeg har mottatt et brev. Jeg kan som arbeidsgiver ikke kommentere personalsaker. I Morgenbladet har jeg fantastisk dyktige kolleger og jeg har stor tro på at vi skal klare å gjennomføre de ambisiøse målene vi har satt i strategiplanen, skriver hun i en tekstmelding.

Ivar A. Iversen var redaksjonssjef i fem år før han sluttet på dagen i forrige uke. Han beskrives som en svært populær leder.
Ivar A. Iversen var redaksjonssjef i fem år før han sluttet på dagen i forrige uke. Han beskrives som en svært populær leder. (Foto: Morgenbladet)

Internt har ansvarlig redaktør Anna B. Jenssen og Iversen begrunnet avgangen med samarbeidsproblemer, uten å ville utdype dette til de ansatte, ifølge DNs opplysninger. Iversen selv ønsker ikke å kommentere detaljer rundt avgangen, eller klubbens brev til styret.

– Jeg jobber ikke i avisen lenger, så det har jeg ingen kommentarer til, sier han.

Styreleder Djuve vil ikke kommentere hvilke saker de skal behandle i styret eller ikke.

«Flink og godt likt»

Heller ikke klubbleder Gaare vil kommentere brevet som er sendt til styret.

– Jeg vil ikke kommentere interne prosesser i Morgenbladet. Det er vanskelig hvis dette skal bli en mediesak, i tillegg til en internsak.

Gaare legger ikke skjul på at Iversen var populær i redaksjonen.

– Det var veldig synd at dette skjedde, fordi vi har mistet en spesielt dyktig medarbeider. Han er veldig flink og god likt av journalistene.

Ifølge klubblederen er det eneste de ansatte har fått vite om bakgrunnen for avgangen at de er blitt enige om å avslutte samarbeide.

– De vil at det skal være mellom dem, og det må vi respektere, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Youtubestjerne og modell: – Det er viktig for meg å fortelle denne historien
Emma Ellingsen var bare åtte-ni år da hun forsto at hun var født i feil kropp.
01:38
Publisert: