– Jeg har hatt en fin tid i NHST. Nå skal jeg se hva annet jeg kan bruke tiden min på, sier Godager til DN.

– Ønsket du å forlate NHST frivillig?

– Vi ble enige om en avtale. Det er ganske udramatisk, sier han.

I en intern epost til ansatte i NHST melder sjef for de globale publikasjonene, Trond Sundnes, at Godager slutter etter «en dialog som har pågått de siste ukene».

– Vi er blitt enige om at han forlater selskapet og vil søke nye muligheter utenfor NHST. Han vil ikke jobbe ut oppsigelsesperioden, og hadde sin siste dag med NHST fredag, skriver Sundnes i eposten.

Varsler endringer

Til DN bekrefter Sundnes, som ble sjef for de globale publikasjonene i sommer, Godagers avgang og begrunner valget med at han jobber med å sette opp en ny organisasjon.

Trond Sundnes var utviklingsredaktør i Dagens Næringsliv før han ble sjef for den globale delen av eierselskapet NHST.
Trond Sundnes var utviklingsredaktør i Dagens Næringsliv før han ble sjef for den globale delen av eierselskapet NHST. (Foto: Mona Pedersen)

– Jeg har bestemt meg for å reorganisere det som har vært avdelingen for forretningsutvikling i NHST. Jeg har hatt allmøter med organisasjonen, og skal bruke de neste dagene til å sette en ny organisasjon, sier han.

NHST Media Group, selskapet som blant annet eier Dagens Næringsliv, har slitt økonomisk i 2018. Akkumulert viser regnskapene for de tre første kvartalene i år et underskudd på fire millioner kroner, mot pluss 25,8 millioner kroner på samme tid i fjor.

Ny sjef i konsernet

I august ble det kjent at konserndirektør i Gjensidige, Hege Yli Melhus Ask tar over som toppsjef i mediekonsernet etter at Gunnar Bjørkavåg sluttet i januar. Hun hadde sin første arbeidsdag 1. november.

– Dette er Norges mest spennende lederjobb innen mediebransjen. NHST har veldig sterke merkevarer, har vist evne til å stå i endring på endring og har langsiktige og solide eiere, sa Ask til DN i august.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

I likhet med Røkke har Olav Thon også en drøm å bygge et tårn. Bare ikke på Fornebu
—Men det får jeg ikke lov til, og det er ganske interessant.
01:33
Publisert: