Det skriver NRK i en pressemelding. Han skal vikariere for Mats Borch Bugge frem til september 2019.

– Musikksjef er en veldig viktig rolle i NRK P3 og for norsk musikk. Vi er, etter en grundig prosess, sikre på at vi har funnet en god ambassadør for norsk musikk, sier Ingjerd Østrem Omland, NRK P3-sjef.

Sluttet etter en årrekke

Ifølge søkerlisten som DN har fått innsyn i, var det 63 søkere til stillingen. Spotify-redaktør Malin Kulseth var også på søkerlisten. Men Ramberg var den eneste som var unntatt offentlighet. Han ser frem til å begynne i NRK P3 fra oktober.

– Jeg gleder meg veldig! Det er gjort masse bra på norsk og internasjonal musikk i NRK P3 de siste årene, og det blir spennende å være med på å bygge videre på det.

– At NRK P3 har klart å være den viktigste formidleren av ny, norsk musikk i en utfordrende mediehverdag med færre radiolyttere og større konkurranse er utrolig imponerende, og nå ser jeg frem til å være med på å fortsette arbeidet med å løfte frem norsk musikk, sier han i pressemeldingen.

Det var i juni at det ble kjent at Bugge sluttet som musikksjef i NRK P3 etter en årrekke i stillingen.

– Mats ønsker seg nye utfordringer og søkte seg til et vikariat som radiosjef i NRK P3. Dermed ble det et ledig vikariat som musikksjef, sier Omland.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette er verdens største fest
DNs kommentator Kjetil Wiedswang forklarer hvorfor og hvordan.
01:45
Publisert: