Trygve Hegnars Periscopus AS har kjøpt ABC Startsiden AS av Telenor. Kjøpet omfatter samtlige aksjer i selskapet. Det melder Hegnar Online i en pressemelding.

ABC Startsiden har i over 20 vært en svært godt besøkt nettside, men har de siste årene hatt en nedadgående kurve

I forrige uke hadde siden i snitt litt over 300.000 unike brukere, ifølge topplistene til TNS. Kun nettsidene til VG, NRK, Dagbladet, Finn, TV 2 og Nettavisen har bedre tall. Men med på kjøpet får også Hegnar ABC Nyheter, som hadde over 200.000 unike brukere i snitt forrige uke.

Kan løfte egne medier

Trygve Hegnar eier i dag Finansavisen, magasinet Kapital og nettavisen Hegnar.no. 

– Vi går fra nisjeprodukter som Kapital, Finansavisen og Hegnar.no til det store, generelle nyhetsbildet, sier Trygve Hegnar i pressemeldingen.

Om Startsiden skal brukes til å sluse trafikk til nyhetssakene mediehuset allerede produserer, vil det kunne gi en kraftig løft for lesertallene.

Trafikken til Startsiden var i forrige uker mer enn fire ganger så stor som trafikken til Hegnar.no.

Trafikken til ABC Nyheter og Startsiden samlet var i forrige uke  nesten syv og en halv gang så stor som trafikken til Hegnar.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sjekk trikset til denne Texas-roboten
Dette er teknomessen i Austin
01:52
Publisert: