– Jeg setter stor pris på å få lov til å jobbe med TV 2. Jeg er så glad i skiskyting og sport at jeg tenker jeg har noe å bidra med enda noen år, sier Bjørndalen i en pressemelding fra kanalen.

Bjørndalen la opp som skiskytter i april. Han er tidenes mestvinnende skiskytter i verden med 13 OL-medaljer, 45 VM-medaljer og 95 seire i verdenscupen. I TV 2 skal Bjørndalen være skiskytingsekspert og kommentere underveis i VM og verdenscupen.

– Vi er stolte og glade over å få Ole Einar på laget. Han var svært ettertraktet og har ikke manglet tilbud etter karrieren, så vi synes det er stor stas at han velger TV 2-sporten videre, sier sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen.

Ny karriere

Bjørndalen tiltrer stillingen umiddelbart, og har første dag på jobb under sesongåpningen for skiskytterne på Sjusjøen i helgen.

– Jeg ser frem til å se skiskyting fra en annen side og formidle det jeg opplever og ser. Dette vil bli en spennende sesong å følge, sier Ole Einar Bjørndalen.

TV 2s sportsredaktør er ikke i tvil om at de har skutt gullfuglen med ansettelsen.

– TV 2-sporten har et uttalt mål om å ha det fremste ekspertkorpset på sport i Norge. Ole Einar løfter oss ytterligere. Ikke bare på skiskyting, men på kunnskap, troverdighet og formidling i den totale sportsdekningen vår, mener Vegard Jansen Hagen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kjell Inge Røkke hylles som «original gangster» i denne litt annerledes bursdagsgaven produsert av rapperen Oral Bee, hans kompanjong Mr. Pimp Lotion og operasanger Didrik Solli-Tangen
03:53
Publisert: