– Vi er nå i mål med den delen av omstillingen som innebærer nedbemanninger. Det har vært en krevende prosess, men vi har også denne gangen klart å finne løsninger som gjør at vi har unngått konflikter, sier nordisk kommunikasjonsdirektør i Discovery Networks, Espen Skoland.

Det var for en knapp måned siden at det ble kjent at Discovery Networks Norway ville overlate store deler av promovirksomheten til eksterne spesialister. Da var det 13 ansatte som kunne bli berørt av prosessen. Sluttresultatet ble altså 11 ettersom to ansatte går inn i nye stillinger i tv-konsernet.

Flere kuttrunder

Kuttrunden var den andre nedbemmaningsrunden i Discovery på tre måneder – og den fjerde på to år.

– Denne typen kontinuerlig omstilling sliter naturlig nok på organisasjonen, og for mange føles det nok litt som å stå i en kontinuerlig krise. Samtidig har det vært helt nødvendig for å kunne ruste opp nye virksomhetsområder. Vår viktigste prioritering fremover blir å frigjøre ressurser der vi kan, for å kunne øke investeringene i norsk innhold og digitale produkter, slik at vi kan spille en rolle i det norske medielandskapet også i fremtiden, sier Skoland.

Med denne runden vil nærmere 60 personer ha måttet slutte i Discovery på grunn av nedbemanninger siden 2016. Samtidig har det skjedd en oppbemanning, spesielt på sportsområdet, som gjør at det totale antall nedbemannende stillinger havner på rundt 20.

Jurist Karoline Ramdal, som har jobbet med saken fra Norsk Journalistlags (NJ) side, har tidligere uttalt at hun ikke kjenner til andre medieaktører som har løst markedsutfordringene på samme måte.

– Så vidt meg bekjent har det ikke vært like hyppige nedbemanninger i så stort omfang andre steder, sa hun til DN i september.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hey, Mercedes! Take me home!
Nå kan du snakke med minstemann i Mercedes-søskenflokken, A-klasse. Se hvordan det gikk i vår test.
01:48
Publisert: