«I morgen kan de som ønsker det samles i gymsalen ved treningsrommet nedi i kjelleren klokka 12. Jeg kommer til å fortelle litt om den siste uka. Marie og Lars Joakim kommer også. Dette er ikke noe ordinært medlemsmøte, men et tilbud til dem som vil sette seg en liten stund på et gymsalgulv»

Slik var e-posten som ble sendt ut til journalistene i VG av klubbleder i avisen, Tor-Erling Thømt Ruud, torsdag.

Da DN tok kontakt fredag morgen, opplyste Ruud at gymsalmøtet er avlyst.

– Det blir ikke noen samling, blant annet fordi jeg ser at det kan stilles spørsmål ved hensikten. Jeg ber om ro og at folk nå må ta vare på hverandre, sier Ruud.

– Var ledelsen i VG kjent med møtet?

– Nei, og hva jeg gjør som klubbleder i VG har heller ikke ledelsen noe med. Dette var ikke et klubbmøte eller et medlemsmøte, men et tilbud til de som ville samles, sier han.

Refset eget journalist

Onsdag kveld la VG-ledelsen frem en evaluering av arbeidet med saken om den etter hvert så omdiskuterte dansevideoen av Trond Giske på Bar Vulkan. Avisen ga seg selv knusende kritikk, men konkluderte med at det ikke var grunnlag for at det omdiskuterte sitatet «så ble det litt mye» var fabrikkert.

Klubbleder i VG, Tor-Erling Thømt Ruud.
Klubbleder i VG, Tor-Erling Thømt Ruud. (Foto: Øyvind Elvsborg)

Skarvøy sa i et intervju med NRK onsdag at han står på sin versjon av saken:

– Jeg kan ikke svare på hvorfor hun forteller en annen versjon av hva hun fortalte meg nå, enn det hun fortalte meg de samtalene vi hadde sammen, sa Skarvøy.

Nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken i VG reagerte torsdag sterkt på at Skarvøy fortsatt står på sitt og mente VG-journalisten hadde tatt ord og vendinger ut av kontekst etter møtet med kvinnen på dansevideoen.

– Journalisten Skarvøy fastholder fortsatt sitatet. Det er ikke holdbart, det er erkjent og avklart at sitatet er presset frem og avviker fra det Sofie egentlig forteller. Vi kan ikke se at det er noen endring i det Sofie har fremholdt, skrev hun i en e-post til DN, og la til:

– Sitater fremkalt under slike omstendigheter hører ikke hjemme i en VG-artikkel.

– Tungt å jobbe

Tor-Erling Thømt Ruud ønsker ikke å kommentere kritikken fra VGs nyhetsredaktør mot Lars Joakim Skarvøy.

VGs nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken før VGs pressekonferanse onsdag. VG-redaktør Gard Steiro følger tett bak.
VGs nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken før VGs pressekonferanse onsdag. VG-redaktør Gard Steiro følger tett bak. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

– Det kommer jeg ikke til å uttale meg om. Jeg er klubbleder og jobber for å ivareta interessene til medlemmene. Det viktigste for meg nå er ro rundt situasjonen og at folk tar vare på hverandre.

– Hvordan vil du beskrive situasjonen?

– Det er tungt å jobbe med dette hengende over seg. Nå er det snart helg, og vi står foran en Skup-helg der også VG er nominert til Skup-priser. Da jeg avlyste møtet ga jeg beskjed til dem som er på Skup om at de må ta med seg gull hjem, sier Ruud.

Skup-prisen deles ut under journalistkonferansen med samme navn hvert år, og går til journalistene og redaksjonene som har levert den beste kritiske og undersøkende journalistikken foregående år.

Skal finne ut av journalistrollen

Lars Joakim Skarvøy har for tiden seks måneder lønnet permisjon fra jobben som politisk journalist i VG. Det er ikke avklart hva som blir hans rolle i fremtiden.

– Hvordan kan Skarvøy komme tilbake til redaksjonen og jobbe med Tora Bakke Håndlykken etter dette?

Det har jeg én ting å si om. Han har nå permisjon i seks måneder. I løpet av permisjonstiden skal man finne ut hvilken journalistrolle han skal ha i redaksjonen etterpå, sier han.

– Er det arbeidsrettslige sider som du som klubbleder og NJ-representant ivaretar på vegne av Skarvøy?

Det kan jeg ikke si noe om. Slike ting kommenterer vi aldri, sier Tor-Erling Thømt Ruud.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.