– Tora er en drivende dyktig leder og en veldig flink journalist. Hun er et VG-produkt, og har gått gradene fra å være sommervikar til å lede nyhetsseksjonen. Nå er hun klar for å ta det neste skrittet, sier VGs sjefredaktør Gard Steiro.

Han innrømmer at både andre interne og eksterne kandidater er blitt vurdert.

– Det har vært en grundig prosess med mange kandidater, hvor jeg til slutt endte opp med den jeg syns var best for VG, sier Steiro uten å ville utdype antall eller navn.

I den interne presentasjonen for de ansatte fortalte Steiro at det var seks personer inne til intervju, og at fem av disse kom videre til en såkalt kandidatpresentasjon. To av disse gikk til den siste finalepresentasjonen. Totalt var det 25 kandidater til jobben, ifølge bildet fra Powerpoint-presentasjonen som er delt på VGs egen Snapchat-konto.

Steiro har ikke bestemt seg for hvem som skal ta over jobben til Håndlykken etter at hun rykker opp som nyhetsredaktør.

– Det er et stort ansvar

Håndlykken (34) har tidligere vært krimjournalist, men har siden 2015 ledet den løpende nyhetsdekningen i VG. I februar ble hun også kåret til årets medieledertalent under Medienettverkets høstkonferanse.

Hun ser frem til nye utfordringer som nyhetsredaktør etter sommeren ettersom hun fortsatt er i svangerskapspermisjon.

– Først og fremst er jeg veldig glad. Men jeg er også ydmyk, det er et stort ansvar. Men jeg har Norges flinkeste nyhetsfolk rundt meg her på huset og en ledergruppe som jeg er sikker på kommer til å støtte meg, sier Håndlykken som innrømmer at hun selv søkte på stillingen.

– Hva blir dine viktigste satsingsområder i VG fremover?

– Vi må sikre at vi vinner nyhetskampen og være den viktigste nyhetsleverandøren for lesere og seere hver eneste dag. Jeg er også utrolig opptatt av å avsløre flere egne nyhetssaker. Samtidig må vi klare å nå morgendagens brukere og evne å levere journalistikk som gjør at den nye generasjonen også kommer til VG for å finne siste nytt, sier hun.

Flere kandidater

Det var i starten av januar det ble kjent at Torry Pedersen (59) gikk av som sjefredaktør i VG etter fem år for å lede Schibsteds publisistiske virksomhet i Norge.

Gard Steiro (40), som ble nyhetsredaktør i avisen oktober 2015, startet raskt jobben med å finne ny nyhetsredaktør.

– Det blir en åpen prosess og stillingen skal lyses ut. Det er mange kandidater både internt i VG og andre steder som kan være interessante, sa Steiro til DN den gangen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette er årets kvinnelige gründer.
Nuria Espallargas fra Seram Coatings vant kåringen og en halv million kroner på Technoport, Norges største teknologi- og innovasjonskonferanse, i Trondheim.
03:25
Publisert: