Hun tar dermed over jobben til tidligere VGTV-profil Mads A. Andersen, som tidligere år meldte overgang til Aller for å bli direktør for videoinnhold.

– Jeg gleder meg skikkelig til å få lede VGTVs sjakksendinger. Det er ikke lett å overta etter dyktige Mads Andersen, men med et så sjakkyndig panel i studio skal det nok gå bra, sier Anthonessen i en pressemelding.

Sportssjef Øyvind Brenne i VG er ikke redd for å slippe til Anthonessen på skjermen.

Magnus Carlsen møter Fabiano Caruana i sjakk-vm i London.
Magnus Carlsen møter Fabiano Caruana i sjakk-vm i London. (Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix)

– Regine er en svært naturlig ledertype. Hun er sterk journalistisk, TV-faglig, har bred sportsfaglig kompetanse, og evner i tillegg å formidle budskap på en strålende måte Jeg er 100 prosent sikker på at hun kommer til å levere sendinger du må få med deg om du er interessert i hvordan det går med Magnus Carlsen.

Anthonessen har vært videojournalist i VG Sporten siden 2017. Hun har også erfaring fra TV 2.

Sjakk-VM starter fredag 9. november, og det er VGTV og NRK som har rettighetene til å vise verdensmesterskapet mellom Magnus Carlsen og Fabiano Caruana i London.

I NRK er det programleder Line Andersen som skal lede sjakksendingene for fjerde gang. I likhet med tidligere år er det sjakkekspert Torstein Bae som skal følge sjakktrekkene på statskanalen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik lager du cv: Dette bør du ha med og dette bør du absolutt ikke ha med
To eksperter forklarer.
02:48
Publisert: