– Jeg tror dette blir veldig spennende. Medier24 er luften jeg har pustet i to år nå, så å få mulighet til å lede dette blir gøy, sier Erik Waatland til DN.

Den tidligere vaktsjefen og journalisten i Medier24 ble konstituert som redaktør etter Michalsens avgang. Nå varsler han at han tar over jobben på heltid.

Han understreker at lesere ikke skal forvente noen stor omlegging etter hans overtagelse:

– Jeg har sett Gard mer enn min egen familie de siste to årene og den redaksjonelle linjen har vi lagt sammen. Denne skal nå videreføres, sier Waatland, og hinter samtidig om at nettavisen har store planer for tiden fremover som han ikke vil gå ut med enda.

Redaktør og hovedaksjonær Gard Michalsen offentliggjorde for kort tid siden at han forlater Medier24 til fordel for jobben som publisher i E24. Nå er det klart at Teknisk Ukeblad Media as, som i dag eier 15 prosent av medieselskapet, tar over deler av Michalsens aksjer. Det varsler Medier24 i en pressemelding.

Michalsens aksjepost utgjør 55 prosent. Øvrige aksjonærer kan by etter forkjøpsrett, og den endelige fordelingen vil bli klar etter sommeren.

En kabal som skal legges

Waatland sier selskapet er i prosess for å få landet de øvrige fordelingene av aksjene etter Michalsens avgang.

– Det er en kabal som skal legges, men jeg kan konstatere at det er forkjøpsrett blant de eksisterende eierne. Jeg kan si at jeg har såpass tro på Medier24 at jeg ønsker å investere, sier Waatland, som i dag eier ti prosent.

Utover TU Media og Michalsen, er aksjene i selskapet fordelt på Chul Christian Aamodt gjennom selskapet Screensailor, styreleder Nina Refseth og de ansatte.

TU blir største aksjonær

TU Media gikk først inn på eiersiden i Medier24 i 2016, og redaksjonene har delt lokale siden desember samme år. Nå tar de en større eierandel gjennom overtagelse av Michalsens aksjer.

– Jeg kan bekrefte at TU Media as trer inn og overtar alle aksjer vi får tilgang på. De andre aksjonærene har forkjøpsrett – og vil bruke sommeren til å vurdere om de vil bli med på sin andel videre, sier ansvarlig redaktør og administrerende direktør Jan M. Moberg i Teknisk Ukeblad i pressemeldingen.

Videre forsikrer han at TU Media ikke har til hensikt å fusjonere inn Medier24.

Også Waatland understreker at Medier24 vil fortsette å være uavhengige etter endringer i eierskapet.

– Vi sitter i egen etasje, og vi sparker i alle retninger. Det skal vi fortsette med uavhengig av hvem som gjør noe dumt.

Sterk lønnsomhet

Nettavisen Medier24 ble startet av Gard Michalsen før jul i 2014. I fjor leverte de et driftsresultat på 889.000 kroner, mot 69.000 kroner året før.

Medier24 har hatt store deler av sine inntekter fra stillingsannonser, og introduserte tidligere i 2018 betalingsmur på flere av sine saker.

I pressemeldingen skriver avgått redaktør Gard Michalsen at han er tilfreds med tidspunktet han forlater oppstartsbedriften sin på, og gleder seg til å følge med videre fra utsiden:

– Dagens ansatte har vært nøkkelen til veksten den seneste åra, og de er mer enn klare til å utvikle bedriften videre.(Vilkår)