– Jeg har aldri vært blakkere enn nå. Jeg har vært i banken og pappa har pantsatt hytta, sier sjefredaktør Erik Waatland i Medier24.

Sommeren 2016 ble han gründer og daværende redaktør Gard Lehne Borch Michalsens første journalistansettelse i den lille nettavisen som spesialiserer seg på medienyheter. De siste årene har selskapet vært gjennom stor vekst, og da Michalsen bestemte seg for å bli redaktør i økonomiavisen E24 i fjor, ble Waatland ansatt som sjefredaktør.

Samtidig kjøpte han seg opp i selskapet, mens Teknisk Ukeblad Media ble største aksjonær med en eierandel på 44,1 prosent. Samme dag som Medier24 fyller fem år, kjøper Waatland mediekonsernet ut av avisen.

Trine Skei Grande var tilstede på bursdagsfeiringen til Medier24 på Villa Paradiso.
Trine Skei Grande var tilstede på bursdagsfeiringen til Medier24 på Villa Paradiso. (Foto: Per Thrana)

Dermed blir Waatland majoritetsaksjonær med en eierandel på nesten 80 prosent. Han forteller at partene er blitt enige om å ikke gå ut med summen etter ønske fra Teknisk Ukeblad.

– Medier24 har vokst seg fra å være en medieblogg som sparker oppover til å bli den største nettavisen i mediebransjen. Jeg ser hvilken retning dette tar, og ønsker en ekstra hånd på rattet, sier han.

Meta-medienes Hegnar

I Medier24s første regnskapsår hadde de en omsetning på 373.000 kroner. Siden det har den vokst med rundt to millioner kroner hvert år. Waatland forteller at de har en omsetning på rundt ni millioner kroner i år. I fjor hadde selskapet et driftsresultat på 548.000 kroner.

Teknisk Ukeblad Media gikk inn i Medier24 i 2016. Selskapet driver tidsskriftet med samme navn, og eier en rekke nisjenettsteder.

– Vi ble forespurt av Erik Waatland om vi ville selge våre aksjer. Vi aksepterte av flere grunner. Medier24 trenger flere ansatte på eiersiden. De jobber langt og lenge og er en ekte start-up. Dessuten er det ikke vårt kjerneområde å eie en slik aktør. Medier24 bør eies uavhengig av andre medieaktører. Vi ønsker Medier24 det beste for fremtiden og håper de fortsetter sin friske, kritiske og uavhengige stil, skriver daglig leder Jan Molven Moberg i Teknisk Ukeblad i en tekstmelding.

To føtter på gassen

– Nå blir det mer galskap. Det blir to føtter på gassen samtidig. Nå er vi størst i bransjen og skal forsvare posisjon. For første gang ser vi konkurrentene i bakspeilet, og målet er at vi bare skal legge dem lenger bak oss, sier Waatland.

– Betyr det at Teknisk Ukeblad har vært en bremsekloss?

– Nei, absolutt ikke. Teknisk Ukeblad er opptatt av sine nisjer. De er seriøse og det har vært minimalt med styring.

– Nå blir du både majoritetseier og sjefredaktør – blir du en slags Trygve Hegnar?

– Meta-medienes Trygve Hegnar. Om han er et forbilde vet jeg ikke, men han har bygget et imperium. Vi har en omsetning på ni millioner kroner, så vi er foreløpig et stykke unna det.

– Men nå slipper du å frykte for jobben.

– Hvis jeg sparker meg selv, skal jeg ha gjort en jævlig dårlig jobb.

Bakgrunn fra Trønder-Avisa

Han forteller at den kortsiktige planen er å lage den beste lokalavisen i mediebransjen. I januar skal de ansatte ha et strategimøte der staker ut kursen for de neste årene. Waatland lover flere store nyheter i tiden som kommer.

Tidligere redaktør og grunnlegger av Medier24 Gard L. Michalsen holdt tale på Villa Paradiso.
Tidligere redaktør og grunnlegger av Medier24 Gard L. Michalsen holdt tale på Villa Paradiso. (Foto: Per Thrana)

I starten var Medier24 en ren gratisavis drevet fra stuebordet til Michalsen. Waatland ble hentet fra stilling som journalist i Trønder-Avisa, og har bakgrunn som presse- og informasjonsrådgiver i Forsvaret og journalist og programleder i NRK.

Da Waatland tok over som sjefredaktør lanserte de samtidig en abonnementstjeneste, som i sommer hadde passert 3000 abonnenter.

I dag er de syv ansatte i avisen.

– Det er viktig for meg å understreke at dette ikke er et one man-show. Jeg har det beste teamet jeg kunne hatt. Det er på grunn av dette teamet at jeg låner meg til fant for å få til dette. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.