Mediehuset i Bergen mottok onsdag bekreftelse fra Medietilsynet på at det oppfyller kriteriene for å motta såkalt plattformnøytral produksjonstilskudd.

- Det er snakk om cirka 1,5 millioner kroner i ekstra støtte, i tillegg til de 5,5 millioner kronene vi mottar for papirutgavene. Så for oss er dette mye penger, sier Øystein Hage.

Han er redaktør i Fiskeribladet Fiskaren, som i likhet med Dagens Næringsliv er del av NHST Media Group.

Foreløpig er det tilskuddsutvalget for produksjonstilskudd som har anbefalt søknaden fra Fiskeribladet Fiskaren. Rådgiver Jørgen Abelsen i Medietilsynet skriver i et brev til Fiskeribladet Fiskaren at Medietilsynet er innstilt på å følge utvalgets anbefaling.

ESA godkjente i mars regjeringens forslag til plattformnøytral pressestøtte. Det nye er blant annet at mediehusene kan få støtte til et såkalt tilknyttet medieprodukt, eksempelvis nettstedet.

Kulturdepartementet skisserte imidlertid en rekke kriterier som må oppfylles for at et tilleggsmedium skal få støtte. Et av kriteriene var at «med tilknyttet medieprodukt menes nyhets- og aktualitetsmedium som har mer enn 50 prosent av nyhets-, aktualitets- og debattstoffet til felles med hovedmediet.»

Med utgangspunkt i dette har Medietilsynet vurdert om Fiskeribladet Fiskaren skal få pressestøtte for de digitale abonnentene på nettavisen, og konkret studert journalistikken i mediehuset gjennom to enkeltuker i 2013.

- Dette har tilsynet nå gått bort fra, og sier det er tilstrekkelig at innholdet i de ulike utgavene temamessig er like. Det gjøres også justeringer av hvor mange utgaver en digital publikasjon må komme med for å kunne motta støtte, sier Hage.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.