Rapporten viser at inntektene fra brukerbetaling øker, mens annonnseinntektene synker, skriver Kampanje.

– Avisenes abonnementsinntekter er i positiv utvikling, og de kommersielle kringkasterne økte sine inntekter i 2017, hovedsakelig gjennom økte brukerinntekter. Når så annonseinntektene fortsetter å falle, gjør det at inntekter fra brukermarkedet i 2017 for første gang er den største inntektskilden for norske medievirksomheter samlet sett, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

De kommersielle kringkasterne økte inntektene med 30 prosent fra 2013 til 2017, mens avisenes inntekter falt med nesten 19 prosent i samme periode. Hovedårsaken til dette er et kraftig fall i annonseinntektene til avisene.

– Kostnadsreduksjoner gjør at avisene likevel er mer lønnsomme enn andre typer medievirksomheter, sier Velsand.

Norsk mediebransjes samlede driftsresultat i 2017 endte på 1,6 milliarder kroner (inkludert statlig støtte). Det er cirka 650 millioner kroner mer enn året før.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Blomqvist-sjefen om nye Pushwagner-trykk: – Vi er imponert over at prisene holder
Ikke i tvil om hva han heller ville brukt 50.000 kroner på.
02:18
Publisert: