Nylig varslet NRK at de fjerner Michael Jackson fra spillelistene i to uker på grunn av overgrepsanklagene mot ham. Rikskringkasteren skal vise en omstridt dokumentar der Jackson blir anklaget for overgrep, og mente at det kunne vekke sterke følelser å spille musikken hans i samme periode.

Fikk kritikk

Avgjørelsen ble mottatt med mye kritikk. Nå lytter NRK til kritikken og spiller Michael Jacksons musikk likevel, bekrefter kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen overfor egen kanal tirsdag.

– Det ble tatt en beslutning i går om å tone ned bruken av Michael Jacksons musikk når NRK neste søndag sender den kontroversielle dokumentaren. Beslutningen er basert på gode intensjoner, men i ettertid ser vi at den blir feil. Jeg har derfor gjort om på den, sier han.

Har vakt reaksjoner

Dokumentaren «Leaving Neverland» har vakt store reaksjoner etter at den ble vist i USA. Den sendes på NRK søndag.

– Beslutningen skaper et inntrykk av at vi tar stilling til Michael Jacksons skyld, noe vi ikke gjør. NRK må skille kunsten fra kunstneren. Dessuten gir beslutningen et inntrykk av at vi boikotter Michael Jacksons musikk. Det gjør vi ikke, fortsetter kringkastingssjefen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Har du en kommentar til politietterforskningen av Tidal, Nicki?
Slik gikk det da DN spurte superstjernen Nicki Minaj om Tidal-avsløringene.
01:04
Publisert: