Morgenbladet har siden 2016 mottatt støtte som nasjonalt ukemedium, men avisen utvidet i 2018 tilbudet ved å publisere en ukentlig digital utgave i tillegg til papiravisen.

– Med bakgrunn i endringene søkte Morgenbladet om å få tilskudd etter en annen aviskategori enn tidlig

Ti millioner i pressestøtte

Akkurat hvor mye Morgenbladet får blir ikke klart før senere i år, men avisen fikk i fjor rett under fem millioner i pressestøtte. Dermed kan avisen, som i høst har gjennomført en omstridt kutt- og nedbemanningsprosess, få nær ti millioner kroner i støtte.

– Likevel kan vi allerede nå si at endringen i aviskategori gjør at Morgenbladet får omtrent dobbelt så mye i støtte i år som i fjor, sier Velsand.

Morgenbladet har vært i krise etter at det ble kjent at avisen måtte kutte åtte millioner kroner, derav seks millioner i personalkostnader. Etter at kuttene ble kjent, har det vært steile fronter mellom de ansatte og ledelsen i Morgenbladet. Redaksjonsklubben har sendt flere brev til styreleder Amund Djuve der den har erklært sin mistillit til sjefredaktør Anna B. Jenssen. Totalt ni ansatte fikk innvilget sluttpakke av Morgenbladet.

- Positive signaler

Sjefredaktør og administrerende direktør Anna B. Jenssen i Morgenbladet understreker til DN at Medietilsynet ennå ikke har kommet med et endelig vedtak.

- Men dette er positive signaler, sier hun.

- Redaksjonsklubben i Morgenbladet har argumentert for at det er feil med kostnadskutt før Medietilsynet har kommet med sitt endelige vedtak. Hva tenker du om timingen her?

-Jeg har sagt tidligere at det ville vært for risikabelt å legge opp den langsiktige driften i Morgenbladet etter nivået på pressestøtten, sier Jenssen.

Tillit til Jenssen

Djuve, som også er sjefredaktør i Dagens Næringsliv, har flere ganger erklært styrets tillit til Anna B. Jenssen.

Både Dagens Næringsliv og Morgenbladet er eid av NHST Media Group.

Medietilsynet melder også at lokalavisen Midsundingen kommer inn i pressestøtteordningen. Hvorvidt de andre nye søkerne – Nett.no og Dagbladet pluss – kvalifiserer til å motta tilskudd, er ennå ikke klart.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.