– Det å finne en erstatter for Fardal har ikke vært en enkel oppgave. Vi har hatt veldig mange gode søkere, både fra bransjen og andre interessenter, inne til intervju. Petra utmerket seg som den beste kandidaten. Hun er en av Norges mest innflytelsesrike moteprofiler og har den rette holdningen til å kunne ta Elle videre, sier Kjetil Tveter, gründeren bak United Influencers og United Publishing i en melding.

Middelthon har også vært stylist for kronprinsesse Mette-Marit i mange år. I 2005 skrev VG at Middelthon totalfornyet hele prinsessens offisielle garderobe.

Senere har hun fortsatt som stylist, samtidig som hun har jobbet som moteredaktør i Elle. Den stillingen har hun hatt de siste 12 årene.

– Jeg har siden 2006 hatt privilegiet med å jobbe for verdens beste merkevare og jeg er nå utrolig ydmyk og stolt over å ta fatt på rollen som sjefredaktør for norske Elle, sier Middelthon i meldingen.

Vil forstå leserne

Tveter forteller at motebladet har vært gjennom en digital omstilling de siste årene, og at Middelthon skal fortsette denne utviklingen.

Middelthon forteller at de vil hente inn en markedsanalyse for å bedre forstå leserne og for å tilby dem det de vil ha.

– Magasinet Elle er fortsatt en viktig del av merkevaren, men med de store endringene vi har hatt i mediebransjen de siste årene, må vi utvikle og omstille oss etter markedet. Vi kommer til å posisjonere oss i flere kanaler og satser derfor stort digitalt i 2019, sier Middelthon.

Gikk av etter 20 år

Den nye redaktøren har også erfaring fra den svenske og franske utgaven av magasinet.

Signy Fardal sluttet i motebladet i midten av november etter 20 år i stillingen. Halvannet år tidligere ble Elle kjøpt opp av markedsføringsselskapet United Influencers, men Fardal avviste at hun sluttet som følge av uenigheter.

– Løsningen med at UI overtok lisensen var kjempespennende. Jeg var en drivkraft i det, og satsingen var avhengig av at jeg var med i starten. Tanken var veldig riktig fra UI-eiernes side: Elle er en influencer på samme måte som en 25-åring med en mac er det, sa hun til DN. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Etter 54 år kunne Karl Lagerfeld fremdeles gjenskape i detalj hva han hadde på seg første dag
Se motehusets hyllest til moteikonet.
01:41
Publisert: