Medietilsynet ga Radio Metro og Radio Rox bøter på henholdsvis 57.000 kroner og 10.750 kroner i mars.

Årsaken til bøtene var at Radio Metro og Radio Rox ifølge Medietilsynet sendte uten konsesjon på fm-nettet i en kort periode i desember i fjor.

Kanalene stoppet sendingene etter at Medietilsynet og Nasjonal kommunikasjonsmyndighet sendte ut varsel om tvangsmulkt, noe som kunne ha ført til store dagbøter.

Forkastet klagen

I mars kom vedtaket fra Medietilsynet, som landet på at kanalene hadde brutt kringkastingsregelverket.

Begge selskapene klaget vedtaket inn til Medieklagenemnda, som nå har forkastet klagen og gitt Medietilsynet medhold, skriver Medietilsynet i en pressemelding.

– Medietilsynet er fornøyd med at Medieklagenemnda er enig med tilsynet i at det var nødvendig å reagere strengt mot klare brudd på kringkastingsregelverket, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet i meldingen.

- Nådde nesten én million

Ifølge Medietilsynet kan ikke vedtaket påklages.

– Sendingene pågikk i et befolkningstett område og nådde nesten én million mennesker. Det er derfor sannsynlig at radioene kan ha tjent på å ikke forholde seg til konsesjonens utløp, sier Mari Velsand.

Sjef og ansvarlig redaktør i Radio Metro, Svein Larsen, kommenterer vedtaket slik:

- Det er for så vidt korrekt at vi sendte en uke uten den konsesjonen. Men dette konsesjonsregimet vi nå har, og som jeg i og for seg driver med hver eneste dag, er ettervirkninger fra et system på 1970-tallet. Det er helt meningsløst, og er et nytt eksempel på at hele regimet og mediepolitikken innen radio må endres. Vi kan ikke fortsette med dette, sier Larsen.

I flere konflikter

DN skrev nylig at Larsen mente at P4 og Radio Norge aktivt har utestengt ham fra markedet etter dab-omleggingen. I en klage til Konkurransetilsynet krever han 105 millioner kroner i erstatning.

Både P4 og Radio Norge avviser kravet.

– Både Svein Larsens radioselskap og lokalradioforbundet ble invitert med på utbyggingen av det nettet han hevder seg utestengt fra, men valgte å takke nei. Det er godt mulig han angrer på det, men det er i så fall i seneste laget. For øvrig er det fortsatt frekvenskapasitet til å bygge ut et nytt riksdekkende dab-nett dersom han ønsker det, skrev P4-sjef Kenneth Andresen i en epost til DN.

Denne fremstillingen bestred Larsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.