Kulturminister Thorhild Widvey slår tilbake mot Gunnar Stavrum i Nettavisen.

Han kalte onsdag hennes arbeid for å innføre nullmoms på salg av nyheter - både på papir og i digital form - bakstreversk.

Slår tilbake

Thorhild Widvey avviser Stavrums argumentasjon.

Les også: Nullmoms på nyheter kan bli stoppet av ESA

- Stavrum betaler heller ikke moms på journalistikken, han betaler moms for annonser, varer og tjenester. Det vil alle de andre avisene også fortsette med. Men de har til nå betalt moms på salg av digitale nyheter. Det er det vi skal få slutt på, slik at både mediene og forbrukerne kan velge plattform fritt og vi kan ivareta innovasjonen i de brede nyhetsmediene. Stavrum kan ikke forvente momsrefusjon på noe han ikke betaler moms for i dag, slår Widvey fast.

Les også: Vil ta seg betalt på nye måter dnPlus

Konkurransevridende

Stavrum er administrerende direktør i Nettavisen, som er annonsefinansiert og derfor ikke vil nyte godt av at brukerbetaling for nyheter får fullt momsfritak.

Les også: Ap foreslår Facebook- og Google-skatt for å hjelpe mediene

Stavrum mener derfor Widveys forslag er konkurransevridende og har argumentert sterkt for en annen innretning.

– Jeg ville sett at de brukte støtten til å støtte journalistikk, ikke bedrifter som må omstilles. Et tilskudd eller et fradrag knyttet til journalistiske kostnader hadde stimulert til godt innhold og til lesing. Og det hadde stimulert til lesing der unge lesere skal være: på nett og mobil, sier Stavrum.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

 

Les også:

Kjemper om reklamebørs dnPlus

Tjener mer enn TV 2

Sjekk hvem som får 150 millioner euro fra Google  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.