Styret i NHST, som blant annet eier Morgenbladet og Dagens Næringsliv, samles torsdag ettermiddag. Ett av temaene på sakslisten er uttalelsen Gunnar Bjørkavåg ga i fredagens utgave av DN.

Der tok han til motmæle mot uttalelsen fra VGs politiske redaktør Hanne Skartveit om at en skjev kjønnsbalanse kan føre til en ensidig «gutta boys»-kultur i en konsernledelse.

– Det er altfor generaliserende. Jeg er ingen gubbe, og jeg er en stolt mann. Jeg er klar til å utfordre henne når som helst på en iq-test eller padletur eller evne til gode formuleringer. Fremtidens toppselskaper er sterkt drevet av innovasjon, tempo og en konstruktiv organisasjonskultur, sa Bjørkavåg.

I konsernledelsen i NHST Media Group er det null kvinner og syv menn.

DN har prøvd å få svar om det ekstraordinære styremøtet fra styreleder Anette Olsen i NHST Media Group. Torsdag ettermiddag svarer hun via sin sekretær: – Ingen kommentar.

Allerede samme dag som Bjørkavågs uttalelser ble publisert og sto på trykk, gikk Olsen ut og tok avstand fra konsernsjefens holdning.

– På vegne av NHST tar jeg avstand fra uttalelsene fra Gunnar Bjørkavåg. De er ikke representative for den kulturen vi ønsker i konsernet. En moderne mediebedrift må rekruttere talenter og kompetente medarbeidere med ulik bakgrunn, skrev Olsen i en epost.

Bjørkavåg la seg også flat og beklaget uttalelsen – i både form og innhold.(Vilkår)

SSB-sjefen i nytt møte med Siv Jensen
SSB-direktør Christine Meyer gikk rett forbi de oppmøte pressefolkene da hun skulle i møte med finansminister Siv Jensen onsdag morgen.
00:38
Publisert: