Helle Øverbye (46) går fra Schibsted til Dagens Næringslivs eierselskap NHST Media Group.

Hun starter i en nyopprettet stilling som konserndirektør med ansvar for HR & kommunikasjon.

Øverbye er utdannet fysiker fra NTNU og Instituttet for anvendt vitenskap i Toulouse (INSA).

Også konsernsjef Hege Yli Melhus Ask (45) i NHST Media har studert i Toulouse, uten at de to kjenner hverandre fra studietiden.

Øverbye kommer fra stillingen som Head of People Strategy & Development i Schibsted, der hun frem til mars i år var sjef for organisasjonsutvikling ved London-kontoret til rubrikkvirksomheten.

Denne virksomheten er nå skilt ut fra Schibsted under navnet Adevinta, mens Øverbye flyttet hjem til Norge og ny jobb som sjef for mennesker og utvikling i Schibsted som hun knapt har rukket å starte i.

– Hun kombinerer god kjennskap til det redaksjonelle, etter å ha jobbet tett på i Aftenposten, og tech-siden ved å ha jobbet i Adevinta. Hun har jobbet utelands og bodd både i London og Toulouse, noe som er viktig fordi vi har halvparten av våre ansatte utenfor Norge, sier Hege Yli Melhus Ask.

Øverbye har jobbet i Schibsted siden 2015 og har i tillegg til Adevinta-erfaringen vært HR-direktør for Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen.

Ifølge Melhus Ask viser Øverbyes fysikkutdannelse at hun har analytisk kapasitet og evne til å forstå komplekse sammenhenger.

– Jeg liker folk som er nysgjerrig på nye områder. Dessuten har hun jobbet seks år i Det Norske Veritas (DNV), som både er et globalt selskap og en virksomhet som berører både shipping, olje, gass og fornybar energi, sier Melhus Ask.

NHST Media Group eier Dagens Næringsliv og driver dessuten globale spesialpublikasjoner som TradeWinds, Upstream og Recharge.

En annen del av virksomheten er pressemeldings- og medieanalysetjenesten Mynewsdesk og det nyoppkjørte Mention som er et globalt selskap innen medieovervåkning av sosiale medier.

– Hva skal hun gjøre i NHST Media Group?

– Hennes hovedoppgave blir å sørge for at vi klarer å utvikle organisasjonen i henhold til planene våre, og sikre at vi har riktig kompetanse og riktig utvikling av medarbeidere og ledere. Hun får også ansvar for at vi tiltrekker oss riktig kompetanse og at vi har gode etterfølgerplaner – alt det som er sentralt innen strategisk HR, sier Melhus Ask.

Erfaring med omorganisering

Helle Øverbye har hatt flere jobber i Schibsted de siste årene, en periode som har sammenfalt med en rekke omorganiseringer av mediekonsernet.

10. april ble den internasjonale rubrikkvirksomheten børsnotert under navnet Adevinta.

– Jeg kommer nå sist fra Adevinta og har jobbet de siste årene med restrukturering i Schibsted. Jeg føler nå jeg har levert og avsluttet et godt stykke arbeid, sier Helle Øverbye.

– NHST er en organisasjon som på sett og vis bringer meg tilbake til røttene: Jeg er oppvokst i skyggen av «oljå» i Stavanger, og utdannet meg for å jobbe i de norske kjernevirksomhetene som NHST-publikasjonene skriver om.

– Det var kanskje ikke planen å få en toppjobb i mediene da du tok en master i praktisk optikk i Frankrike?

–Det var ikke helt planen, nei. Men fysikere er som poteten og kan brukes til alt, det handler om å forstå hvordan ting henger sammen, fra det aller minste til det aller største. Min første jobb var som it-konsulent med programmering, men etter hvert syntes jeg det ble morsommere å jobbe med hvordan folk bruker teknologien enn å lage den. Og da er veien til å jobbe med folk veldig kort, sier Helle Øverbye.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.