– Dette er spennende for meg og et flott firma – og jeg vil etterhvert finne ut og reflektere over hvilke prosjekter jeg skal jobbe med i selskapet, sier han.

Erik Must AS er familieselskapet til investor Erik Must (74), hans kone og barna Erik Christian Must (44) og Trine Must (46).

Must og familien kontrollerer blant annet forlagskonsernet Gyldendal, i tillegg til meglerhuset Fondsfinans Kapitalforvaltning, Fondsavanse og Must Invest.

Konsernet Erik Must AS hadde i 2016 en omsetning på 2,8 milliarder kroner og et driftsresultat på en milliard kroner.

Får med seg fem millioner kroner

Nyheten om Bjørkavågs nye jobb kommer kort tid etter at det ble kjent at han slutter som sjef i NHST - konsernet som eier Dagens Næringsliv og Morgenbladet.

Med seg ut døren får Bjørkavåg med seg i underkant av fem millioner kroner - tilsvarende 18 måneders lønnsvederlag.

Han ønsker ikke å kommentere om han beholder dette lønnsvederlaget nå som han har fått ny jobb.

– Jeg fikk tilbudet 13 minutter etter at det var kjent at jeg slutter. Utover det har jeg ingen kommentarer, sier den avtroppende NHST-sjefen.

Styreleder Anette Olsen i NHST ønsker ikke å kommentere etterlønnen til Bjørkavåg - og ønsker ikke å svare på spørsmål om den blir avkortet om han får ny jobb i etterlønnsperioden.

Det er fortsatt usikkert hva slags stilling Bjørkavåg kommer til å få i selskapet til Erik Must, som gjennom selskapet Must Invest også eier 21,74 prosent av NHST Media Group.(Vilkår)

Derfor vil ikke Giske innrømme at Støre ba ham gå
Kjetil B. Alstadheim, politisk redaktør i DN, kommenterer kampen om sannheten, som har oppstått etter at Trond Giske trakk seg som Arbeiderpartiets nestleder.
01:48
Publisert: