Bjerketvedt, som i 12 år har vært administrerende direktør og sjefredaktør i NTB, forlater nå mediebransjen til fordel for NFF.

Der tar han over jobben til Kjetil Siem, som tidligere i år sluttet for å bli rådgiver for Fifa-president Gianni Infantino.

Bjerketvedt sier i en pressemelding at han gleder seg til å begynne i jobben. Han får ifølge forbundet en årslønn på 1,9 millioner kroner.

– Stor samfunnsaktør

- Norsk fotball er en stor samfunnsaktør som betyr mye for mange – fra barnefotball og opp til A-landslagsnivå. Det er et stort privilegium for meg å få mulighet til å lede denne organisasjonen. Norsk fotball har vært gjennom et krevende år. Men kraften og potensialet i norsk fotball er stort. Sammen skal vi løfte norsk fotballs omdømme. Det ser jeg frem til å realisere sammen med mine nye kolleger i NFF og alle de gode kreftene i og rundt norsk fotball. Samtidig er det også vemodig å forlate en fantastisk arbeidsplass og dyktige medarbeidere i NTB gjennom 12 år. Fotballen har alltid stått mitt hjerte nær, og jeg ser fram til å ha en sentral posisjon i utviklingen av norsk fotball, sier påtroppende generalsekretær i NFF, Pål Bjerketvedt.  

- Lang ledererfaring

Fotballpresident Terje Svendsen sier han er stolt og glad over ansettelsen.

- Pål har lang ledererfaring med et hjerte i fotballen som aktiv spiller i Sprint -Jeløy og som trener i barne- og ungdomsfotballen. Han representerer den fornyelse vi ønsker uten bindinger i noen deler av organisasjonen. Hans gode kommunikative evner blir viktig i utviklingen av NFF som en åpen og transparent organisasjon, sier fotballpresident Terje Svendsen i en pressemelding.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.