Dommen fra Arbeidsretten konkluderer med at det var saklig grunn til å begrense utvelgelseskretsen til NRK Østlandssendingen, og ikke inkludere Marienlyst, skriver Journalisten.

Norsk Journalistlag mente oppsigelsene av NRK-journalist Rajan Chelliah og NRK-grafiker Simona Halle var ugyldige, og at hele bedriften skulle brukes i nedbemanninger. Til tross for at retten er enig med NJ i siste punkt, velger retten å se bort fra prinsippet. NJ og Rajan Chelliah fikk dermed ikke medhold i at nedbemanningsrunden i NRK Østlandsendingen var tariffstridig.

– Arbeidsretten har kommet til at det var saklig grunn til å begrense utvelgelseskretsen til NRK Østlandssendingen, og NRK har ikke anvendt en tariffstridig utvelgelseskrets ved oppsigelsen av Simona Halle og Rajakulasingam Chelliah, heter det i dommen.

Skuffet

Overfor Medier24 uttrykker Chelliah skuffelse over avgjørelsen i retten, men understreker at det er en prinsippsak og ikke knyttet til hans ansettelsesforhold i NRK.

– Jeg er skuffet på Norsk Journalistlags vegne. Jeg hadde håpet på et annet utfall, men må ta dette til etterretning, sier Chelliah.

I likhet med Chelliah uttrykker tillitsvalgt for NRK-journalistene, Richard Aune, også skuffelse.

– Det er klart vi er skuffet over dommen, men det er likevel noen viktige elementer vi tar med oss videre: Dommen sier at hovedregelen er at hele bedriften skal være kretsen når man skal nedbemanne, sier NRKJ-tillitsvalgt Richard Aune.

Fornøyde

Regionredaktør for region øst i NRK, Jannicke Engan, er på sin side lettet og fornøyd med utfallet i saken.

– Vi er fornøyd med at retten sier at vi har gjort en grundig jobb i denne sammenhengen. Men det er en krevende prosess å stå i for alle involverte, og det er fint at vi har fått en avklaring på dette, sier Engan.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Norske næringslivstopper: Slik inspirerer Obama oss
Mange norske næringslivstopper ville høre Barack Obama snakke under Oslo Business Forum. Hvilke likhetstrekk ser de mellom seg selv og ekspresidenten?
03:52
Publisert: