– Det er skuffende. Vi må bare sette oss grundig ned og vurdere dommen og se om det er grunnlag for å anke, sier advokat Knut Skaslien i Norsk Journalistlag (NJ).

Han representerer Migrapolis-profil Rajan Chelliah (56) og grafiker Simona Halle (54) som mistet jobben i en nedbemmaningsprosess i fjor vår. Chelliah var ansatt i NRK Østlandssendingen og hadde vært i kanalen i 19 år da han fikk beskjeden. Halle hadde vært i kanalen i 16 år.

Begrunnelsen for oppsigelsen var manglende kompetanse. De to NRK-ansatte saksøkte kanalen, og i mars møttes partene i retten.

– Man skulle tro at en som har mastergrad, journalistutdannelse og 19 års erfaring i NRK, var kompetent til utføre noe redaksjonelt arbeid i NRK, sa Skaslien fra Norsk Journalistlag, til VG i fjor.

– Lang og krevende prosess

Onsdag ettermiddag kom dommen fra Oslo tingrett, som under dissens konkluderte med at oppsigelsene var lovlige. Mindretallet mente NRK burde ha bidratt med kompetanseutvikling av Chelliah og andre med tilsvarende kompetansebakgrunn.

Chelliah og Halle har vært i arbeid under hele rettsprosessen, men retten bestemte at de må fratre stillingene innen en måned. De må også betale 250.000 kroner hver i sakskostnader.

– Det har vært en utrolig lang og krevende prosess for alle involverte, og spesielt de to berørte, men vi er fornøyde med at vi har fått medhold, sier regionredaktør Jannicke Engan i NRK Øst.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.