– Vi opplever ikke at det er lønn som er poenget for folk som kommer til NRK. Det er oppdraget og det faglige miljøet som er utslagsgivende, sier nyhetsredaktør Alexandra Beverfjord i NRK.

DN skrev i onsdagens avis at TV 2 sier de sliter med å få tak i tilkallingsvikarer fordi NRK betaler mer.

– Det er noe nytt at tilkallingsvikarene ligger høyere hos NRK enn hos oss, sa nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2.

– Vi har registrerer flere enkelttilfeller hvor vi taper hvor NRK tilbyr bedre lønn, sa organisasjon- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 til DN.

Har få tilkallingsvikarer

Beverfjord kjøper ikke forklaringen, blant annet av den rent praktiske årsaken at NRK bruker langt færre tilkallingsvikarer enn tidligere.

– Nyhetsdivisjonen har redusert sin bruk av tilkallingsvikarer dramatisk. Vi er nede i noen få årsverk, sier Beverfjord.

Og fortsetter:

– Jeg har vanskelig for å tro at det er noe som rammer TV 2, som Solbrække og Willand går ut og sier.

«Lever godt med beskyldninger»

– Vi lever godt med beskyldninger om at de dårligste betalte, tilkallingsvikarene, har litt høyere betalt i NRK enn andre steder, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i NRK.

Beverfjord er klar på at NRK ellers hverken ligger i toppen når det kommer til sjefer eller medarbeideres lønnsnivå.

– Vi hverken er eller skal være lønnsdrivende eller lønnsledende, sier Beverfjord.

Fagforeningen kritisk til TV 2

Nestleder Dag Idar Tryggestad i Norsk Journalistlag kaller TV 2s utspill for skivebom. Han mener problemet ligger hos TV 2s ledelse.

– Dersom TV 2s ledelse forventer at attraktive og universitetsutdannede medarbeidere skal stå i kø for å arbeide på lavere lønn enn dette, kan det være en idé å revidere både egne holdinger og egne regneark før det jobbes videre med teorien om at problemet befinner seg i NRK, skriver Tryggestad i en kommentar.(Vilkår)