Det skriver NRK på sine egne nettsider.

– Det er ganske udramatisk. Kontrakten min går ut i slutten av i desember, og jeg har ikke valgt å fornye den. Jeg har lyst til å begynne å skrive igjen, og derfor trenger jeg en pause fra skjermen, sier Gabrielsen til DN.

Hun har vært i NRK siden begynnelsen av 2016, og har vært tilknyttet den undersøkende dokumentarserien «Innafor». Her har Gabrielsen blant annet intervjuet pedofile, testet ut såkalt prestasjonsdop og laget dokumentarer om intimkirurgi og sugardating.

26-åringen innrømmer at det til tider har vært slitsomt å gi så mye av seg selv i programmet.

– Det koster litt å bruke seg selv på den måten jeg har gjort i «Innafor». Det har vært veldig gøy å være til stede i journalistikken. Men det har utvilsomt vært krevende, sier hun.

– Hva skal du gjøre til neste år?

– Jeg har et bokprosjekt gående. Det er en sakprosa bok om seksualundervisning og seksualitet som jeg skal begynne på til neste år, sier Gabrielsen.

Nytt år – ny programleder

Tidligere var Gabrielsen ansatt som featurejournalist for Dagens Næringsliv. Hun har også skrevet i publikasjoner som Klassekampen, Dagbladet og Natt og Dag.

Prosjektleder i «Innafor», Tove Austad, har bare lovord å si om Gabrielsen.

– Jeg er stolt over å ha vært med på å løfte frem et talent som Emma. Nå vil hun gjøre noe annet, og vi ønsker henne lykke til fremover, sier hun til NRK.

Prosjektlederen sier dokumentarserien fortsetter uten Gabrielsen som programleder.

– I pedofili-programmene dreide vi fokus litt vekk fra programlederen, over til journalistikken og prosessene til de som er med i programmene. Dette tror vi at vi skal fortsette med. Samtidig ønsker vi fremdeles en personlig programleder som byr på seg selv. Vi har noen kandidater i kikkerten til å ta over etter Emma, sier hun.(Vilkår)