Det går frem av en melding fra NRK.

– Nå er oppgaven jeg fikk for ti år siden fullført fra min side. De straks tusen flinke medarbeiderne i NRKs største divisjon er samlet i ett velfungerende rike, sier Gynnild-Johnsen til NRK.

Gynnild-Johnsen sier til DN at hun fortsetter i jobben til en etterfølger er på plass.

– Jeg har også lovet kringkastingssjefen at de strategiprosessene vi er inne i nå skal fullføres. Vi er inne i flere prosesser som ser på hvordan NRK skal utvikle seg, både når det gjelder nyhetsproduksjon og programproduksjon. Men det er alltid en ny prosess, og ett sted må man gi seg. For min del passet det fint å gjøre det når jeg nå har hatt denne jobben i ti år.

«På tide å slippe andre til»

Gynnild-Johnsen har vært direktør for NRKs distriktsdivisjon siden alle deler av kringkastingskanalens virksomheter utenfor hovedkontoret ble samlet i én divisjon for ti år siden. Hun har ifølge NRK selv varslet kringkastingssjefen om at hun vil la andre komme til.

– Jeg fikk i oppdrag å koble tre divisjoner lokalisert ute i distriktene til én. Det har jeg gjort. Vi har økt vår nyhetsproduksjon og programproduksjon til nasjonale flater. Oppdraget er ikke fullført, men jeg har gjort min del. Da jeg fikk spørsmål om jobben sa jeg «maks fem år», og nå er det gått ti. Det er på tide å slippe andre til, sier Gynnild-Johnsen.

Hun understreker samtidig at hun har hatt en fantastisk tid som distriktsdirektør.

– Det finnes ikke bedre arbeidsplass enn NRK, og jeg er heldig som har fått være første den distriktsredaktøren for så mange flotte folk. Det er kompleks, med mer enn 50 kontorer, men fantastisk. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.